Závodilo se z Dlugoleki do Olesnicy. Nejprve bylo nutno najet na 14 km okruh, který poté cyklisté absolvovali 9x. Celkem to dalo 148 km. 

Zpočátku pršelo, celý den hodně foukalo, teplota se pohybovala kolem 18°C. Což v této kombinaci zvyšovalo nervozitu v pelotonu. Vítr byl také nejvýznamnějším faktorem, který ovlivnil konečné výsledky závodu.

Na start se postavilo 24 týmů včetně 7 českých (Dukla, ATT, Elkov, Prostějov, Sparta, Favorit), i když v týmu Cyklo tým Havířov startovali tři Poláci, dva Slováci a jako host opět Jakub Říman. Češi byli také po domácích Polácích (46) druhou nejpočetnější národností, odstartovalo jich celkem 31.

Od startu se jelo vysoké tempo. První dělení, o které se zasloužili závodníci ATT Investments, přišlo už kolem 6. kilometru. Následovaly další pokusy, ale nakonec se vždy vše posjíždělo. Pak došlo k relativními uklidnění, což byla živná půda pro úniky menších skupin. Několik jich bylo po kratší dobu úspěšných. Aktivní v tomto směru byli opět závodníci ATT Investments, do jednoho z nich se dostal Jakub Havrlant, s nímž byl v pětičlenné skupině i Wojciech Pszczolarski z Tufo-Pardus Prostějov. Tenhle pokus byl z hlediska vybudovaného náskoku nejúspěšnější, dosáhl až ke dvěma minutám. V jednom z dalších úniků se ocitl také Martin Kohout z Dukly Praha.

Jakub Havrlant dnes v nejdelším úniku dne.

Na jedné části okruhu foukalo silně z boku. Toho se opakovaně snažili využít závodníci HRE Mazowsze, jimž dobře sekundovali jezdci ATT Investments. Peloton se Polákům dařilo dělit, ale v dalších úsecích se to zase dokázalo posjíždět.

Úplně stejně to domácí závodníci v červených dresech Mazowsze udělali v předposledním okruhu. Tady odjela 19ti členná skupina, z níž necelé 2 km před cílem atakoval Pavel Gruber z Tufo-Pardus Prostějov, ale ostatní si tenhle pokus pohlídali. Takže došlo na spurt rychlých jezdců.

Ten  se odehrál do mírné pravotočivé zatáčky. Boguslawski vyhrál poměrně přesvědčivě. Tomáš Bárta zahájil spurt jako první, Polák se před něj dostal a Tomáš už pak svedl úspěšný souboj s Israelcem.

Do první desítky se vešli ještě další dva Češi: 7. Daniel Babor z Elkov-Kasper a 8. Richard Holec z Tufo-Pardus Prostějov. Z českých závodníků dojeli v první skupině ještě Adam Ťoupalík z Elkov-Kasper (14.) a Pavel Gruber (16.).

Početný peloton přivedl na pásku se ztrátou 53 vteřin Mika Heming z ATT Investments.

Tomáš Bárta: "Když došlo na rozhodující dělení, byl jsem tam dobře pozičně a zůstal vepředu. Pak už jsem si to hlídal, protože jsem si do spurtu docela věřil. Nakonec jsem to zkusil na stopadesátce do cíle z jedničky. Bohužel Polák tam byl za mnou dobře nasátej, přelítl mě a hodil mi to tam. Druhé místo beru jako dobrý úspěch, i proto, že Mazowsze mělo v té první skupině čtyři lidi a já tam byl z týmu sám. Takže pro nás dneska určitě dobrý výsledek."