Dnešní etapa byla velmi podobná včerejší. Na trase byl jeden přibližně 2 km kopec, který se včera jel 4x, dnes 3x. Hodně se závodilo, po oba dny se průměrná rychlost dostala nad 45 km/hod. Silné týmy, jimiž tu byly především polský Voster, novozélandský Bolton, italský Beltrami a ATT Investments, se hodně navzájem hlídaly, takže únikům nebylo příliš přáno. O to usilovněji se bojovalo o sprinterské prémie.

Občas se to na terezínech dělilo, ale pak se vše zase sjelo dohromady. Kluci z ATT Investments si v těchto chvílích vedli velmi dobře, v podstatě měli vepředu vždy kompletní šestici. V druhé části závodu se nějaké úniky podařily, v nich se z ATT ocitli Matúš Štoček a Tomáš Jakoubek. Nakonec ale došlo na hromadný spurt, z něhož vyšel vítězně Tomáš Bárta.

"Včera to Tomášovi ještě nevyšlo. Dnes mu kluci připravili výbornou pozici a konečně se mu podařilo vyhrát. Takže jsme všichni hodně spokojení. Navíc máme tři lidi v prvních deseti a posbírali jsme pár dalších UCI bodů. A jedeme dál," komentoval výsledek dnešní etapy Petr Kaltofen, sportovní ředitel ATT Investments.

"Po tom, co se to na terezínech zpočátku závodu nadělilo, jsem se soustředil na sprinterskou prémii a tu se mi podařilo vyhrát. Na druhé prémii bral 2. místo Matúš (Štoček). V samotném závěru jsme se perfektně poskládali, kluci mi připravili výbornou pozici, na poslední dvoustovku mi to rozjel Jirka Petruš a pak už jsem naskočil na kostky a cítil, že by to mělo vyjít, protože jsem se cítil opravdu silný. Jsem rád, že jsem to konečně prolomil a vyhráli jsme," řekl pro RoadCycling. CZ Tomáš Bárta.

Tím, že kluci byli včera i dneska aktivní nejen v koncovce, ale v průběhu obou etap, posbírali i cenné vteřinky do konečného pořadí, jakož i do dalších soutěží. Výčet tedy obsahuje celkové 2. místo Tomáše Bárty za vítězným Novozélanďanem Lukem Mudgwayem z Bolton Equities Black Spoke, 6. místo Miky Heminga a 8. Matúše Štočka. Tomáš Bárta byl navíc 2. v bodovací soutěži, Tomáš Jakoubek 3. ve vrchařské, Mika Heming taktéž 3. v soutěži mladých jezdců a ATT vyhrálo soutěž týmů!

Výsledky nejen z tohoto víkendu, kdy se Jan Kašpar umístil na 3. místě při MČR U23 v České Třebové a sestava zkušenějších si vedla výborně v Maďarsku, potěšily pochopitelně i manažera a majitele týmu Radima Kijevského: "Sezóna zatím probíhá velmi dobře. Výsledkově se daří, tolik UCI bodů jako letos jsme nikdy předtím neposbírali. Je vidět, že tým zraje, řada kluků letos přerostla kategorii U23 a posbírané zkušenosti a kvalitní příprava nese ovoce. V podstatě nám letos nevyšel pouze jeden závod, jímž bylo mistrovství republiky, což byl pro nás sice hodně důležitý závod, ale jeden závod sezónu nedělá. Stále máme hodně mladých kluků včetně těch, co jsou nováčky mezi muži, což se samozřejmě musí občas projevit, ale tým jako celek funguje velmi dobře, takže se můžeme do další části sezóny dívat s optimismem.

Výsledky.