Tým jel v plném složení, pět jezdců ale v první velmi rychlé hodině závodu odstoupilo. „Průměr 46-47 km/h byl prvních cca 60 km závodu poměrně vražedný. Po tomto rychlém startu jel zbytek našich závodníků skvěle takticky, drželi si pozice. Plán byl jet na Jirku Petruše a Petra Klaboucha. Jirka nastoupil před cílem, odskočil s malým náskokem a vyhrál. Petr Klabouch dojel hned za ním a Adam Foltán pátý (v kategorii U23 druhý za Petrem Klabouchem). Je to úspěch, který si náš tým zaslouží. Jdeme nahoru závod od závodu a konečně veškerá píle nese ovoce. Strašně to klukům přeji, pro motivaci je důležité i vyhrávat,“ shrnul závod sportovní ředitel Petr Kaltofen

Po excelentním zakončení první části sezóny mistrovským titulem v týmové časovce se tak Topforexu podařilo druhou část roku rozjet nejlépe, jak jsme si mohli přát. „Petr Klabouch se dovedl z osmého místa finálním sprintem posunout na celkové druhé místo, to je třeba zdůraznit. S jeho formou jsem obzvláště spokojen. Před dalšími těžkými závody je to skvělé otevření druhé poloviny sezóny. V nejbližší době nás čeká Malopolsko a Vysočina, opět v celé sestavě,“ dodal sportovní ředitel René Andrle.

K následujícím závodům je třeba dodat ještě to, že na Vysočině bude první srpnové dny startovat tým dokonce dvojmo, doplněn sestavou hradeckého Elkov-Authoru.