Jan jel interval na časovkářském kole a spadl, říká o nešťastném incidentu manažer týmu Marc Reef. Na široké silnici mu vjela do cesty žena v poštovním voze, která přejížděla silnici a přehlédla ho. Ještě stihl zareagovat, ale autu se už vyhnout nedokázal. Utrpěl přitom zranění kolena a na Giru nemůže startovat.

Tratnik se na Giro připravoval od začátku sezóny, od pořestupu z Bahrain Victorious to byl jeho největší cíl. Měl pomoci Primoži Rogličovi k celkovému vítězství. Kvůli Giru vynechal většinu dlážděných klasik a strávil spoustu času na vysokohorských soustředěních. 

Je to pro tým rána, po všech těch případech s covidem, které se už staly. Ale Tom Gloag je připraven nastoupit. Závodil po celou dobu přípravy a v Romandii skončil jedenáctý. Je to velmi silný náhradník. Pro Jana je to neuvěřitelná rána. Od zimy to byl jeho velký cíl. Že mu to na poslední chvíli takto uteklo před nosem, je neuvěřitelné.

Vyměnit závodníka na poslední chvíli nebylo snadné, soupiska uže bal uzavřená: „Byli jsme v kontaktu s UCI, protože registrace už proběhla, ale našli jsme řešení. Gloag byl připraven, po pádu věděl, že by mohl být povolán. Letenky jsou zamluvené a kola z Nizozemska teprve přijdou. Zkrátka, všechno je rozjeté, dodal Reef.

Snad už finální sestavu Jumbo-Visma tvoří Primož Roglič, Edoardo Affini, Koen Bouwman, Rohan Dennis, Michel Hessmann, Sepp Kuss, Thomas Gloag a Sam Oomen.