Předposlední etapa z Mielece do Tarnobrzegu byla dlouhá 143 km a její celkové převýšení činilo pouhých 500 metrů. Vrchařská prémie tedy žádná, zato tři sprinterské ano. Opět extrémní horko s teplotami blížícíme se ke čtyřicítce a přitom minimum trasy v lesích, kde by se dalo trošku skrýt ve stínu! 

Odjela čtyřčlenná skupina, která své snažení dotáhla až do konce. I proto, že tam nebyl nikdo, kdo by bezprostředně ohrožoval první šestku průběžného pořadí, která si včera vytvořila výrazný časový odstup. Sice jim peloton dovolil na 50. km kolem šesti minut, protože první hodinu se jelo v balíku hodně volně. Pak tedy bylo nutno zrychlit, takže se na čelo poskládali borci z Alpecin-Fenix Development a VolkerWessels, občas vypomohli i kluci z ATT Investments. Únik sice nedojeli, ale odstup zkrátili natolik, aby nedošlo k žádným zásadnějším změnám. 

Spurt po zámkové dlažbě tedy vyhrál rozdílem délky bicyklu Tim Bierkens před Adrianem Banaszekem (Mazowsze) a Szymonem Krawczykem (Voster). Z hlavní skupiny, která dorazila za vedoucí čtveřicí s odstupem jedné minuty, zaspurtoval Tomáš Bárta z ATT Investments na 3. místě, což tedy znamenalo 7. místo v etapě.

"S ohledem na panující počasí a konkrétní situaci jsme dnešní etapu pojali pasivněji, abychom ušetřili síly do případného závěru i do zítřejší poslední etapy. Teplota byla opravdu extrémní, pro šest lidí jsem měli připraveno sto bidonů a všechny se spotřebovaly! Zítra má být obdobné horko, ale etapa přes 200 km! Takže rychle na hotel, abychom co nejlépe zregenerovali. Tentokrát chci speciálně zmínit práci mechanika a maséra, kteří měli s občerstvováním práce až nad hlavu a bez jejichž servisu by to ani závodníci nedali," popsal nejpodstatnější momenty dnešní etapy Jarda Friede, přičemž se svěřil, že vodu dokupují i v průběhu etapy, shánějí ledy, kde se dá, a že jde o takový malý "boj o přežití".

Tim Bierkens je 194 cm vysoký 22 letý Nizozemec, který jezdí prvním rokem v kontinentálním týmu Allinq. Dnešní vítězství je jeho premiérové v dospělé kategorii.

Všechny dresy s výjimkou bílého zůstaly před závěrečnou etapou v držení těch, kdo je měli před tou dnešní. Tedy žlutý dres má Timo Kielich z Alpecin-Fenix Development, který si po dnešku vzal i bílý pro nejlepšího v bodovací soutěži od týmového kolegy Simona Dehairse, zelený pro vrchaře má v držení i nadále Thijs De Lange z nizozemského Metecu a modrý pro nejlepšího mladíka Logan Currie z australského Boltonu.

Matúš Štoček z ATT Investments (na titulním snímku) na 3. místě ztrácí 8 sekund na průběžného lídra závodu.

Průběžně druhým nejlepším českým cyklistou je stále Jakub Říman (první zprava), hostující z mateřského AŠ Mladá Boleslav v Cyklo Team Havířov.

Výsledky.