Úprk velkého množství cyklistů z tohoto týmu proběhl již před sezónou 2020. Mj. Gino Mäder do Bahrainu, Samuele Batistella a Matteo Sobrero do Astany, Michael Valgren do EF Education či Ben O´Connor do AG2R. Ale vedení týmu ještě jakžtakž dokázalo díry do korábu zacelit příchody Sergio Henaa a Fabia Arua (oba UAE) či Simona Clarka (EF). I když šlo o cyklisty, jejichž hvězda už spíše pohasínala. V průběhu letošní sezóny pochopitelně většina cyklistů hledala náhradní angažmá, ale ne všem se to dosud podařilo. 

Jasnou jedničkou týmu byl v tomto roce Giacomo Nizzolo. Nejlépe mu sekundovali další sprinter a klasikář Max Walscheid a taktéž klasikář a především časovkář Victor Campenaerts.

Švýcar Mauro Schmid přejel jako první cílovou čáru v 11. etapě Gira, která měla podobu a la Strade Bianche, když z úniku a v souboji jeden na jednoho porazil Alessandra Coviho (UAE).

Tým se mohl pochlubit pouze 5 vítězstvími. Jenže tři z nich stály za to. Mauro Schmid, Giacomo Nizzolo a Victor Campenaerts postupně vyhráli 11., 13. a 15. etapu Gira d´Italia! Nizzolo pak přidal ještě dvě výhry: na Almerii (1.Pro) a v Getxo (1.1).

Tři vítězné etapy hodně kontrastují s faktem, že ani Nizzolo, ani Campenaerts, jakož i Pozzovivo Giro nedokončili a tým se umístil na předposledním místě. To bude zapomenuto. Úspěchy v etapách nikoli. Navíc i ony pomohly Nizzolovi do Israel Start-Up Nation, Campenaertsovi do Lotto-Soudal a hlavně Schmidovi do Quick Step-Alpha Vinyl!

I na Tour de France patřila Qhubeka k výsledkově nejhorším týmům, také ji dokončili pouze v pěti lidech, ovšem oproti Giru s jedním podstatným rozdílem. Tady se nepovedlo zhola nic a tým byl v podstatě jen „do počtu“. A nic na tom nemění dva nejlepší dílčí výsledky: 10. místa v etapách Maxe Walscheida, který si našel pro příští rok angažmá v Cofidisu.

Giacomo Nizzolo byl nejlepší v hromadném spurtu rovinaté 13. etapy Gira před Affinim (Jumbo-Visma) a Saganem (Bora-hansgrohe).

Bídu skomírajícího týmu stvrdila Vuelta a Espaňa. Výsledkově to bylo stejně špatné jako na Tour, takže nejzajímavějším výstupem bylo konečné rozhodnutí Fabia Arua skončit s profesionální cyklistikou, jelikož ani poslední pokus k návratu k bývalé výkonnosti nevyšel.

Nejúspěšnější závodník týmu Nizzolo k již uvedeným výhrám přidal ještě hodně bodů za 2. místo v Gent-Wevelgem, 4. v Brugge-De Panne (oboje 1.UWT) a 2. na Gran Piemonte (1.Pro). Což byly také mimo již uvedených nejlepší výsledky, kterých někdo z Qhubeky v průběhu sezóny dosáhl.

Pro českého fanouška jsou zajímavé také informace, že po odchodu Romana Kreuzigera na konci roku 2020 z Qhubeky do Gazpromu a odtud letos do role sportovního ředitele Bahrain-Victorious, z jihoafrického týmu odešel po letošní sezóně do kontinentálního rakouského Tirol KTM Karel Vacek, který v černobílém dresu za 36 UCI závodních dnů, které v průběhu tohoto roku absolvoval, nezískal ani bod. A snad i to, že Mauro Schmid začal svou profesionální dráhu v roce 2019 v týmu Swiss Racing Academy, kam pro příští rok přestoupil z Elkov Kasper Petr Kelemen.

Victor Campenaerts vítězí v 15. klasikářské etapě do Gorizie, když v souboji dvojice předčil Oscara Riesebeeka (Alpecin-Fenix).