Kontinentální tým TUFO-PARDUS Prostějov se v Toskánsku také poprvé sešel v novém složení. Na soustředění nejsou pouze dráhaři, kteří se momentálně účastní prestižních dráhových závodů Six Day Series.

„Soustředění v Toskánsku jsme pojali se stejnou ideou jako loni. Spojili jsme tým dospělých a juniorů, samozřejmě mimo jezdců, kteří mají povinnosti na dráze. Naši perspektivní junioři si tak mohou vyzkoušet zázemí profesionálního týmu a užívat si s tím spojený servis. Počasí nám přeje, a tak vše běží podle plánu. První závody na Rhodu se již blíží a věřím, že budeme kvalitně připraveni,“ říká sportovní ředitel Michal Mráček a dodává: „Poprvé také máme možnost sledovat naše nové závodníky, jak si vedou v kolektivu a jakou mají výkonnost. Velmi dobře se výkonností prezentuje Vladimír Mikšaník, na druhé straně již zkušený Denis Rugovac zase velmi citlivě přebírá vůdčí pozici v týmu a kluci ho respektují.“

Kromě změn v sestavě zůstává v týmu vše při starém. Závodníci tak dále budou sedlat karbonová kola Pardus na výpletech a galuskách TUFO. Stejný zůstává i design dresů, kterým Prostějov překvapil v loňském roce a také výrobce, který za oblékáním závodníků stojí, česká firma Atex.
„Kluci mají možnost vyzkoušet nové sady oblečení už tady na soustředění. Prozatím si ho jen chválí. Co se týče designu, ten jsme dost zásadně měnili v loňském roce a měl pozitivní ohlas, proto u něj zůstáváme. Přibylo pouze několik nových partnerů, za což jsme moc rádi a zároveň si moc vážíme těch, kteří při nás stojí už několik let,“ sděluje Mráček.

Vedle materiálu budou závodníci už po několikátou sezónu spoléhat na sportovní výživu od Enervitu.
„K závodní sezóně samozřejmě patří i hlídání optimální váhy. V tom je trochu problém, protože někteří by tyčinky od Enervitu jedli neustále,“ říká se smíchem sportovní ředitel a dodává: „Výživa je samozřejmě důležitou součástí sportu a myslím, že na českém trhu pro sportovce nic lepšího není.“

Po soustředění čeká závodníky zmíněný přesun na řecký ostrov Rhodos a první závody sezóny 2019.