Saviův tým byl na pokraji krachu kvůli hlavnímu sponzorovi, společnosti Drone Hopper, která nesplnila své závazky. "Ekonomická situace týmu je v současné době dobrá v tom smyslu, že nemáme žádné problémy s ukončením této sezóny," prozradil Savio v rozhovoru pro OASport.it už v na konci října. "Je to proto, že jsme s finančním ředitelem týmu Marcem Bellinim našli alternativní řešení, jak vyrovnat platby, které nebyly uhrazeny ze strany Drone Hopper."

Společnost Drone Hopper podepsala smlouvu s italským týmem na tři roky, ale nezaplatila ani za celou první sezónu. "Smlouvu s firmou Drone Hopper považujeme stále za platnou. Čekáme, až se vrátí na správnou cestu a rozjedou svůj projekt, a pak můžeme společně pokračovat. Je jasné, že příští rok už nebudou moci být naším hlavním sponzorem, ale dáváme jim možnost náš projekt nadále podporovat."

Týmu se podařilo přežít díky prodeji dvou závodníků. Andrea Piccolo a Jefferson Cepeda odešli do EF Education - EasyPost. Americký tým se tak snažil zvýšit své šance na záchranu ve WorldTour (což se nakonec podařilo). "Museli jsme se rozhodnout. Buď prodat Piccola, nebo nevyplatit na konci měsíce výplaty všem členům týmu, a tak jsme se rozhodli pro první možnost," vysvětluje Savio. "Den poté, co jsme obdrželi peníze, jsme je použili na výplatu všech mezd."

"Rozhodli jsme se vzdát profesionální licence, na kterou se vážou určitě vyšší náklady. Než dělat omezený tým, je lepší mít odvahu říct, že se soustředíme na kontinentální tým. Ale se dvěma základními předpoklady. Musí to být kontinentální tým s nějakým smyslem, soustředíme se proto na nadějné mladé závodníky," řekl Savio v dalším rozhovoru pro SpazioCiclismo. "A pak už to nesmí znamenat žádné riziko. Ani Marco Bellini, ani já nemáme v úmyslu opakovat takovou sezónu. Opakuji, že jsme všem zaplatili. Ale byl to neustálý stres."

"Přesto jsme získali šest vítězství. Na Giru jsme měli dva jezdce na závěrečných stupních vítězů, Baise a Taglianiho v počtu kilometrů v úniku a v bodování na rychlostních prémiích," pokračuje Savio a doufá, že se v roce 2024 tým vrátí do druhé divize a bude se opět moci zúčastnit závodů WorldTour, včetně Gira. "Tvrdě pracuji na tom, abychom našli řešení. Především směrem k roku 2024... Vyhodnocuji záruky, které mi byly nabídnuty. Doufám, že brzy budu mít nějaké zprávy."