Jerome Pineau, ředitel týmu B&B Hotels-KTM, v létě sliboval povýšit svůj celek na vyšší úroveň. Pomoci mu měl nový silný sponzor a smlouvu s francouzskou druhodivizní sestavou podepsali například vyhlášený tempa a rozjížděč spurtů Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ), sprinter Cees Bol (DSM) a vrchař Nick Schultz (BikeExchange-Jayco). Dokonce se mluvilo také o příchodu Marka Cavendishe, jenže než se stihlo oznámit dohodu, projekt se naprosto rozpadl. 

Tým nejdříve nestihl poslat žádost o licenci ProTour a dokumenty na Mezinárodní cyklistickou unii. Chyběly totiž finanční záruky. Následně zrušil plánovanou tiskovou konferenci, kde se měl odhalit nový sponzor a přiznal finanční problémy. Nyní se podle Le Parisien závodníci dozvěděli, že si mohou hledat jiná angažmá, což je v listopadu už poměrně problematické, protože většina profesionálních týmů má plno. 

A týká se to nejen nově podepsaných posil, ale také dlouholetých opor, kterou je například Pierre Rolland. Navíc měl vzniknout ženský profesionální tým se stejnými sponzory. Názvem a hvězdou se měla stát francouzská mistryně Audrey Cordon-Ragot. I ta se však dozvěděla, že může odejít jinam. 

Pineau se také pokoušel o spojení s týmem Israel - Premier Těch, čímž by zachránil aspoň několik svých závodníků, i když by přišel o svůj projekt. To se však podle francouzských médií nepodařilo. Tým s velkou pravděpodobností letos skončí. Jasněji by mělo být po 15. listopadu, kdy končí druhý termín pro podání přihlášky o licenci UCI.