Tým CCC by se rád v následujícím roce vrátil na úroveň, kterou v minulosti mělo BMC. Za tím účelem posílil kádr a v některých případech o hvězdná jména, mezi něž lze počítat hlavně Matteo Trentina, ale i Ilnura Zakarina a své by měl předvést i Jan Hirt. 

Přišli tedy Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin), Jan Hirt (Astana) a dále Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec) a mladíci Pavel Kochetkov (Katusha-Alpecin), Georg Zimmermann (Tyrol-KTM),  Michał Paluta a Kamil Małecki (oba CCC Development Team). 

Odešli Laurens ten Dam do cyklistického důchodu, Łukasz Owsian (Arkéa-Samsic) a Amaro Antunes (W52-Porto). 

Pro tým to byla těžká sezóna. Sice na jejím začátku vyhlásil generální manažer za cíl 20 vítězství, ale již tehdy byl k tomuto předsevzetí Van Avermaet, hlavní postava týmu, skeptický. Získali pouze šest vítězství. Vše se skutečně točilo kolem Grega Van Avermaeta. Nelze říci, že by zklamal, ale očekávání byla asi trošku vyšší. Připsal si celkem 15 pódiových umístění, cení se hlavně 2. místo na Omloop Het a San Sebastianu a 3. na E3, ale na nejvyšším stupni stanul „pouze“ 3x, přičemž nejcennější je Grand Prix Montréal. 

Bylo ovšem těžké se výrazněji prosadit, když tým přišel o takové cyklisty, jako Richieho Porteho, Rohana Dennise, Stefana Künga či Alberta Bettiola. 

Příchod Mattea Trentina výrazně zvyšuje sílu týmu na jednodenní klasiky.  Bude zajímavé sledovat, jak Ital, který letos získal vítězství v etapě Tour de France a stříbrnou medaili na mistrovství světa, dokáže na jarních klasikách spolupracovat s Van Avermaetem. K ruce by jim měl být mj. i Josef Černý!

Třicetiletý Ilnur Zakarin dokázal opět po dvou letech vyhrát mezinárodní závod, to když triumfoval v 13. etapě Gira, kde nakonec skončil celkově 10. Stejné místo obsadil i na Paris-Nice a 8. byl na Romandii. Uvidíme, zda se vrátí do bývalé formy z roku 2017, kdy skončil 5. na Giru a hlavně 3. na Vueltě. 

Lídři týmu se budou moci spolehnout na podporu velmi dobrých zkušených cyklistů, jako Alessandra De Marchiho, Simona Geschkeho, Michaela Schära, Serge Pauwelse a Victora de la Parte. 

Velmi užiteční pro tým by měli být i dva noví, nikoli nezkušení, kteří do týmu přišli. Dvaadvacetiletý Fausto Masnada, který loni také dokázal vyhrát etapu na Giru, jakož i dvě etapy v přípravě na Giro při etapáku Tour of Alps. 

Jan Hirt už dokázal být v dresu tohoto týmu, byť tehdy ještě ProConti, 12. na Giru. A loňská sezóna, zvláště její první polovina, se mu hodně povedla, když byl 2. v etapě na Giru, 5. na Kolem Švýcarska, 7. na Tour of Alps a 12. na UAE Tour. 

Vše tedy nasvědčuje tomu, že by se tým měl v příštím roce viditelně výkonnostně posunout. S napětím budeme očekávat, zda tyto papírové předpoklady potvrdí jak tým, tak Jan Hirt!

Soupiska:

Belgičané: Pauwels, Van Averamet, Van Hoecke, Van Hooydonck, Van Keirsbulck

Poláci: Gradek, Malecki, Paluta, Sajnok, Wisniowski

Italové: De Marchi, Masnada, Mareczko, Trentin

Němci: Geschke, Koch, Zimmermann

Španělé: De la Parte, Ventoso

USA: Barta, Rosskopf

Rusové: Kochetkov, Zakarin

Češi: Černý, Hirt

Novozélanďan Bevin

Švýcar Schar