Michael Carbel je pátým dánským cyklistou, který letos postoupil do úrovně WorldTour. Kromě něho to jsou ještě: Norsgaard (Movistar), Stokbro (NTT), Kamp (Trek) a Bjerg (UAE).

Mezi největší dosavadní úspěchy Carbela patří 3. místo na mistrovství světa U23 v roce 2017, 2. místo z dánského šampionátu z roku 2014, kde byl nejúspěšnější ze skupiny pronásledovatelů vítěze Valgrena (NTT), přičemž za sebou nechal například Morkova (Deceuninck), či etapa z dvojkového etapáku Fléche du Sud z loňského roku, kde z početného balíku dospurtoval mj. 6. František Sisr (Elkov-Kasper). Z uvedeného je zřejmé, že největší předností Michaela Carbela je sprint.

Do týmu se dostal přes nového spolumajitele a sportovního manažera Bjarne Riise, který ho vedl v roce 2017 v kontinentálním dánském týmu Virtu. Carbel se v roce 2018 pokoušel o štěstí v druhodivizním francouzském Fortuneo-Samsic, dnes Arkéa-Samsic, ale po roce se vrátil domů do stejného týmu s pozměněným názvem Waoo. Odtud si ho tedy vytáhl do NTT jeho týmový šéf Riis.

Riis s sebou kromě tohoto jezdce přivedl ze stejného týmu ještě sportovního ředitele Daniela Holm Fodera, který také jezdil v tomto týmu, ale v roce 2016 ukončil kariéru a přešel na místo sportovního ředitele.

Zajímavé je, že s Foderem oblékali stejný dres po dobu jeho aktivní kariéry například Mads Wurtz Schmidt (Israel), Kasper Asgreen (Deceuninck), Niklas Larsen (ProTour Uno-X), Niklas Eg (Trek), Soren Kragh Andersen (Sunweb), Jonas Gregaard (Astana) či Emil Vinjebo (ProTour Riwal). Tak tomu se říká efektivita!

"Věříme v rozmanitost, tvrdou práci a vytváření příležitostí a těšíme se na to, jak nás změny, které jsme učinili, posunou vpřed," komentoval současný stav hlavní majitel týmu Douglas Ryder.

Tým opustilo celkem 10 lidí, z nejznámějších Cavendish a Cummings, ale po veřejných neshodách s Ryderem i sportovní ředitel Rolf Aldag. Přišlo 12 cyklistů, z nejznámějších Pozzovivo, Campenaerts a z mladíků čerstvý mistr světa U23 Battistella.

Na první závod sezóny do Austrálie posílá tým jako lídra sprintera Nizzola a k němu hned čtyři chlapce do 23 let: kromě Battistelly ještě Tillera, Sunderlanda a De Boda. Na ně bude dohlížet 34letý Danilo Wyss.

Jedničkou týmu pro tuto sezónu je Edvald Boason Hagen, který už zná svůj program až do Tour de France. Pojede všechny velké jarní klasiky včetně Flander a Roubaix, k tomu etapák Tirreno-Adriatico, a jako přípravu na Tour Kolem Švýcarska.