Etapa měřila 179 km a profilově poměrně náročná první polovina vrcholila vrchařskou prémií dlouhou přes 8 km a byla to dnes jediná prémie tohoto druhu na trase. Po ní už následovala výrazně méně náročná pasáž, v níž se 33 km před cílem nacházela jediná rychlostní prémie.

Vytvořil se tradiční únik, v němž se ocitli tři borci: Italové Cortese z Mg.k Vis a Zurlo z Zalf Euromobil a s nimi Kanaďan Chretien z Rally, který se soustředil na vrchařskou prémii a zítra oblékne dres nejlepšího vrchaře. Pak už ho únik přestal zajímat. Naopak Zurlo bojoval nejdéle, ale 14 km před cílem byl dostižen.

Vše směřovalo k hromadné koncovce, ale ke klasickému souboji sprinterů nedošlo. Víc jak kilometr před cílem to sólově zkusil Albanese z Eolo-Kometa a vypadalo to, že snad svůj pokus dotáhne až do cíle. Jenže v cílové rovince zrychlil Richeze s Molanem na zadním kole tak, že odpojili zbytek pelotonu a Molano doslova na posledních metrech Albaneseho o etapový úspěch připravil. Toho může trošku utěšit zisk dresu nejlepšího mladíka.

Čas vítěze získalo 131 cyklistů včetně Romana Kreuzigera.