Do časovky nastoupilo 102 závodníků v 17 týmech. Z pohledu národností se prezentovali cyklisté z Česka, Polska, Rakouska, Británie, Nizozemska, Maďarska, Dánska a Austrálie.

Trasa časovky byla poměrně zvlněná a dost technická. Hodně zatáček, rychlé střídání stoupání a sjezdů, převažoval sice kvalitní povrch na často velmi úzkých venkovských silničkách, ale brzo po startu ještě ve Strmilově, kde byl start i cíl, se cyklistům postavil do cesty 400 metrový gravel prašný úsek pokrytý jemnou šotolinou.

I když se startovalo až v 17 hodin, panovalo velké teplo, takže na cyklisty čekala docela náročná cyklistická šichta.

Jelo se na klasických bicyklech, žádné časovkářské kozy, maximálně časovkářské návleky na tretry, kombinézy a aerodynamické přilby.

Jako poslední startoval jeden z horkých favoritů nejspíš nejen časovky, Jan Kašpar z ATT Investments. Jednak je velmi slušný časovkář a jednak svou velmi dobrou aktuální výkonnost dokazuje jeho 15. místo na Carpathian Couriers a hlavně jeho vystoupení na obou českých letošních pohárových závodech, když na Bíteši dojel 2. a v předčasně ukončeném Kyjově se při nájezdu do posledního okruhu nacházel v druhé skupině jedoucí jen s minimální ztrátou na v cílovém kopci odjetou čtyřčlennou skupinu.

Svou roli tady ve Strmilově v prvním dějství RBB Tour splnil dokonale. Jako jediný se dostal pod 16 minut, i když jen o vteřinu, a na druhého týmového kolegu Michala Schurana najel zaokrouhlených 7 vteřin. Na třetího Australana Stinuse Kaempa z rakouského ARBÖ Headstart On Fahrrad pak získal náskok 13 vteřin.

Převahu ATT Investments podtrhl 4. místem Tomáš Jakoubek a 7. Karel Camrda. Výbornou aktuální formu potvrdil 5. místem Martin Voltr z Favoritu Brno.

Největším soupeřem ATT Investments se podle očekávání ukázali jezdci reprezentace Polska, přičemž všichni se rekrutují z kontinentálního Voster ATS, když 6. dokončil Rekita, 8. Sowinski a 10. Cieslik. 

Zítra se můžeme těšit na 163 km dlouhou etapu ve zvlněném a stejně jako dnes technickém terénu se startem i cílem v Popelíně, kterým na okruhu přes Horní Olešnou, Zahrádky, Bořetín a Českou Olešnou projedou závodníci celkem 9x, než je po desáté uvítáme v cíli.

Výsledky.