187 km a 1070 výškových metrů. Dvě vrchařské prémie, z nichž ta těžší byla dlouhá 1,3 km s průměrným sklonem 7,7 %. Do denního úniku se vydala čtveřice z asijských kontinentálních týmů. Stihli se podělit o všechny vrchařské i tři sprinterské prémie. Bezprostředně po té poslední, umístěné 20 km před cílem, na níže spurt pelotonu vyhrál a druhé místo bral Tomáš Bárta, byl poslední muž z úniku dostižen. 

Zbylé kilometry bylo na čele pelotonu vidět především dresy Tudoru a Caja Rural. Když však došlo na spurt, zjevil se na první pozici Gleb Syritsa (Astana), ale těsně na pásce podlehl tlaku Sashy Weemaese z Human Powered Health a hlavně Arvida De Kleijna.

Tento 29letý nizozemský sprinter právě z amerického týmu do švýcarského letos přestoupil. Za svou dosavadní kariéru stačil vyhrát už deset profesionálních závodů, z nichž nejvýznamnější se jeví letošní Milano-Torino (1.Pro). Není to ale jeho letošní jediné vítězství, vyhrál i po etapě na Boucles de la Mayenne, ZLM Tour a Deutschland Tour (vše 2.Pro).

Tomáš Bárta dokončil etapu na 8. místě.