Už prvních devět dní Gira bude mít důležitý vliv na celkové pořadí. Z tohoto hlediska bude nejdůležitější třetí týden, tak, jak je to na Grand Tours obvyklé. Ale dvě individuální časovky se jedou ještě před prvním volným dnem a Remco Evenepoel bude chtít získat náskok nad všemi soupeři, včetně Primože Rogliče. 

1. etapa Fossacesia Marina - Ortona (19,6 km) 

Nedaleko Pescary Giro d'Italia začne. Na programu je skoro dvacet kilometrů dlouhá časovka, z nich 17 kilometrů je naprostá rovina, následuje krátký kopec a posledních 1,6 kilometru je lehce zvlněných. Na rovině to bude nepochybně vyhovovat specialistům a těžším jezdcům. Favority proto jsou Filippo Ganna a Stefan Küng. Šanci má také Josef Černý, jenže připraven je i Remco Evenepoel. Drobný Belgičan patří k nejlepším i na rovině a v kopci nejspíš něco oproti těžším soupeřům získá. Zcela určitě je dobře připraven a bude chtít každou vteřinu náskoku. 


2. etapa Teramo - San Salvo (202 km)

V neděli dostanou šanci sprinteři. Většina špičkových rychlíků se Giru vyhnula, což je poměrně překvapivé, protože italský etapák nabízí dost příležitostí. Hromadný dojezd je v podstatě jistý, sprinterské týmy budou mít dost motivace a sil stahovat dlouhý únik. Favority jsou Mads Pedersen a Fernando Gaviria, dále Kaden Groves, Mark Cavendish a další. 


3. etapa Vasto - Melfi (213 km)

Převážně rovinatá etapa má v závěrečných 40 kilometrech dvě hodnocená stoupání a pro ryzí sprintery bude konec etapy pravděpodobně příliš těžký. Ještě větší šanci na vítězství proto mají Mads Pedersen a Michael Matthews. 


4. etapa Venosa - Lago Laceno (175 km)

První horská etapa se třemi výjezdy 2. kategorie a bezpočtem kratších stoupání. Téměř 3600 metrů převýšení prověří i pravé vrchaře. Velkou šanci mají uprchlíci, velké týmy nebudou chtít stahovat dlouhý únik a utrácet síly. Nejsilnější uprchlík má šanci i na růžový dres. Bude to nepochybně dramatická podívaná. Bude se závodit také o celkové pořadí? Etapa nejspíš není dost těžká, ale vždy záleží na motivaci lídrů. 


5. etapa Atripalda - Salerno (171 km)

Profil etapy vypadá poměrně náročně, úvod etapy je nahoru a dolů, ale posledních 60 kilometrů se pojede po rovině. Proto se bude nejspíš sprintovat.


6. etapa Neapol - Neapol (162 km)

Další složitá etapa se startem a cílem v Neapoli je třetí příležitostí pro sprintery. Přežít v pelotonu nebude pro rychlíky snadné, znamená to, že větší šanci budou mít Pedersen a Matthews? Možná i Vincenzo Albanese a další nečekaní hrdinové? 


7. etapa Capua - Gran Sasso d'Italia (Campo Imperatore) (218 km)

První horský dojezd Gira je 26,5 kilometru dlouhé stoupání Campo Imperatore, ale do kopce se pojede téměř 45 kilometrů. Naposledy se zde dojíždělo v roce 2018 a tehdy zvítězil Simon Yates, v té době neporazitelný výbušný vrchař. Dojezd nevytvořil velké rozdíly, první tři dojeli pohromadě, do jedné minuty ztráty se vešlo celkem 16 cyklistů.  Žádné zásadní rozdíly nečekejme ani letos. 


8. etapa Terni - Fossombrone (207 km) 

Klasikářský konec 8. etapy se třemi stoupáními na posledních padesáti kilometrech bude pro sprintery až moc těžký, šanci mají uprchlíci a klasikáři. Lídři na celkové pořadí si budou muset dávat pozor na nečekané ztráty. 


9. etapa Savignone sul Rubicone - Cesena (35 km)

Jeden z nejdůležitějších dnů v boji o růžový dres. Evenepoel bude chtít udělat velký krok směrem k vítězství. Časovky budou mít velký vliv na vývoj celkového pořadí.