V týmu Paule Ka to je Nikola Nosková, v týmu Bepink Melissa van Neck a Markéta Hájková a v sestavě WCC Teamu figuruje Veronika Jandová.

V rámci Emakumeen Nafarroako Klasikoa se jede z Pamplony do Lekunberri na severu Španělska v podhůří Pyrenejí a na 118 km se dívkám postaví do cesty dvě vrchařské jedničky a dvě dvojky.

Podle profilu to bude závod náročný a určený hlavně těm, které se dokáží úspěšně pohybovat v kopcích. Z našich dívek by proto mohl závod vyhovovat především Nikole Noskové, dobré vrchařské parametry má i Veronika Jandová.

Na startu druhého ročníku tohoto závodu stanou dívky a ženy velmi známých jmen, jako například v dresu Mitchelton-Scott Annemiek Van Vleuten, Lucy Kennedy a Amanda Spratt, v týmu CCC Marianne Vos a loňská vítězka Ashleigh Moolman,  Alé BTC Ljubljana na místo týmové jedničky nominovala Martu Bastianelli, v týmu Canynon SRAM racing by se mělo nejvíc dařit Elle Harris, Boels-Dolmans poslal na start jak Annu van der Breggen, tak Chantal van der Broek-Blaak, tým Trek Segafredo povedou především Elizabeth Deignan a Elisa Longo Borghini, tým FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope se bude opírat hlavně o Cecilii Uttrup Ludwig atd.

Prostě závod nabitý hvězdami ženské cyklistiky. Z Women´s World Teams chybí jen Sunweb. Pro naše dívky by to měla být cyklistická univerzita, přestože většina ze jmenovaných už zkušenosti s velkými závody má.

O den později se ve stejném regionu uskuteční také druhý ročník Clasica Femenina Navarra, 123 km dlouhý závod z Pamplony do Pamplony, při němž se do cesty cyklistkám postaví sedm klasfikovaných stoupání, ale jiného charakteru: jde o relativně kratší, ovšem prudké stojky, takže větší šance pro klasikářky. Startovní listina obou závodů bude velmi podobná, z našich jsou zatím napsány obě dívky z Bepink.

S jednodenní přestávkou, tzn. v neděli, zakončí tento trojlístek závodů 19. ročník Durango-Durango Emakumeen Saria, který se uskuteční v okolí Duranga ležícím zhruba stovku kilometrů severozápadně od Pamplony. V tomto případě jde z pohledu převýšení o nejméně náročný 113 km dlouhý závod, ovšem po relativně jen mírně zvlněné části přijdou v samém závěru na řadu dvě náročná stoupání kolem 4,5 km a průměru 5-5,5%, přičemž z posledního kopce se už sjíždí do cíle.