Etapa měřila 126 km a cyklisté při ní nastoupali 656 výškových metrů. Takže jen mírně zvlněná. V první části trasy obsahovala po jedné sprinterské i vrchařské prémii. Zatímco dopoledne se jelo za teploty přesahující 30°C, podvečerní se v závěru odehrála za deště. Což vystupňovalo nervozitu a zapřičinilo větší množství pádů. Posledních 10 km se jela pořádná "podlaha". 

"V závěru to bylo i docela technické, kluci dobře drželi pozici a třetí místo je super. Máme dobrou výchozí pozici do dalších dnů. Samozřejmě můžeme být ještě lepší, ale jsme spokojeni, protože bedna se na UCI závodech vždycky počítá," řekl Jaromír Friede, sportovní ředitel ATT Investments.

"Dopoledne jsem ještě cítil v nohách mistrák. Šesté místo tedy odpovídalo mým pocitům. Odpoledne jsme se snažili držet hodně vepředu, protože za deště docházelo k pádům. Etapu jsme zvládli velmi dobře. V samotném závěru mě dostali do dobré pozice hlavně Jirka Petruš a Dan Sporysch, v posledním kilometru už jsem si poradil sám. V poslední stovce jsem se nechal trošku zavřít dvěma soupeři, což trošku mrzí. Ale jsme spokojeni. Zítra nás čeká dlouhá etapa s nějakými kopci a mělo by být velké teplo. Takže když to zítra zvládneme, vytvoříme si velmi dobrou pozici do celkového pořadí," doplnil info k etapě Tomáš Bárta.

Simon Dehairs je 21letý Belgičan, založením čistokrevný sprinter. V roce 2019 dojel 2. na belgickém šampionátu juniorů za Arnaudem De Liem (aktuálně Lotto-Soudal). O rok později opět v hromadném spurtu skončil 3. v kategorii U23 za vítězným Jordi Meeusem (Bora-hansgrohe). V loňském roce ho vzali od 1. srpna do Alpecin-Fenix Development a podespali s ním až do konce roku 2023. Letos už má na kontě 26 závodních dnů, jezdil převážně jedničkové závody, střihl si i čtyři z kategorie Pro. Dnešní výhra je jeho první a zároveň i premiérové umístění na stupních vítězů. Do zítřejší etapy vyrazí ve žlutém. V jeho vlastnictví jsou i bílý a modrý pro nejlepšího v bodovačce a mladého jezdce. Jedinou vrchařskou prémii a tím i zelený dres získal Mateusz Grabis z Voster ATS.

Čas vítěze si připsalo 80 lidí a mezi nimi všichni z ATT Investments. Jakub Říman načetl ztrátu +1:58 min.: "Od začátku se jely strašné bomby. Na 13. km v zúžení to kousek přede mnou spadlo. Peloton se rozdělil na tři části. Já zůstal v té druhé. Víc jak 10 km jsme to sjížděli průměrem přes 50 km/hod. Asi 5 km před cílem udělal závodník přede mnou vlnu, já už neměl kam uhnout, přeložil jsem si o něj a asi v padesátce jsem lehnul. Naštěstí jsem jen lehce dodřený. Nebyl jsem jediný, ještě nejmíň pětkrát to pak spadlo. Takže to bylo v závěru hodně hektické. Já jsem už potom jen dojel do cíle."

Tomáš Bárta ztrácí na 6. místě na průběžně vedoucího Belgičana 4 vteřiny. Prvních 16 z celkového počtu 26 týmů má po dvou půletapách stejný čas. Podle součtu umístění prvních tří závodníků každého týmu v jednotlivých etapách vede estonský Ampler, ATT Investments je třetí.

Výsledky.