Etapa z Csákváru do Székesfehérváru měřila 195 km a byla na profesionální poměry jen mírně zvlněná: 1617 výškových metrů.

Hned po startu odjela pětice jezdců: Belgičané Aaron Van Poucke a Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise), Američan Joey Rosskopf (Human Powered Health), domácí jezdec Márton Dina (EOLO-Kometa) a maďarský šampion Viktor Filutás (Adria Mobil). Dostali se až ke 3 minutám. 

V pelotonu vládl relativní poklid, o pravidelné tempo se staraly především týmy, které měly ve svém středu favority sprinterského dojezdu, a těmi byly především Quick-Step pracující pro Jakobsena a BikeExchange pro Groenewegena. Vypadalo to, že jedou tak, aby uprchlíky dojeli včas, ale zároveň ani příliš brzy. 

Nakonec z toho bylo mini drama, jelikož se přes vedoucí čtyřku, v níž chyběl už delší dobu Filutás, převalil letící peloton přibližně 800 metrů před cílem!

Spurt dobře rozjeli cyklisté Trek-Segafredo, ale byl to Olav Kooij (Jumbo-Visma), který zapnul nejvyšší rychlost už 200 metrů před cílem. A přestože se mu Viviani včas dostal na zadní kolo, neměl dostatek sil a možná i času na to, aby se dostal před něj, i když nakonec byl výsledek poměrně těsný, takže Kooij nemohl zvedat ruce příliš brzo.

Na sjetí úniku se v závěru podíleli i cyklisté Bora-hansgrohe a malou odměnou jim bylo třetí místo Matthew Wallse.

Groenewegen dokončil až na 7. místě, Jakobsen se vůbec neprosadil.

Zítra čeká na závodníky na 192 km pouhých 300 výškových metrů. Takže co jiného se dá očekávat, než další sprinterská koncovka.