Umístění Jana Bárty ho posunulo na průběžnou 12. pozici 16 vteřin za vedoucím Senne Leysenem (Alpecin-Fenix), který se do čela posunul i díky dnes vyhrané etapě. Tým Elkov Kasper poskočil i v soutěži týmů, konkrétně o 5 příček na 6. místo, 58 vteřin za vedoucím Alpecin-Fenix.

Poté co byla druhá etapa závodu Tour Bitwa Warszawska 1920 UCI 2.2 anulována kvůli odporu několika týmů vůči vybrané trase, tak závod pokračoval třetí etapou na 134 km. 

I tato etapa se jela na celkem devíti štěrkových úsecích, takže i dnes v horku a suchu se cyklisté místy pohybovali neprostupnou clonou z rozvířeného prachu.

Jelo se celkem svižně a dlouho se nikomu nedařilo dostat se do úniku. Na ten nakonec přece jen došlo, ale vydržel pouze do prvního z osmi závěrečných kol.  

Na nich byl zmíněny štěrkový úsek a dvě kola se do samostatného úniku pustil i Jakub Otruba. I jeho však peloton dostihl, a tak k cíli pokračovala celá skupina pohromadě. Peloton se postupně redukoval, když snahu mnoha jezdců kazily defekty. 

Závodnici Elkov Kasper jen v této etapě museli desetkrát měnit kola! Díky defektu přišel těsně před závěrem o možnost boje o vítězství i Alois Kaňkovský. 

I v neděli čeká na jezdce etapa se štěrkovými úseky, která po 151 km ukončí tento specifický závod.