Belgičan to oznámil dnes ve videu natočeném na Tenerife, kde právě trénuje ve vysoké nadmořské výšce. "Bohužel jsem se minulý týden několik dní necítil dobře, na začátku soustředění na Tenerife. Naštěstí to nebylo nijak zlé a brzo jsem na tom byl lépe, ale ovlivnilo to můj trénink." 

Van Aert odletěl na Kanárské ostrovy, na horu Teide, po krátkém odpočinku po skončení cyklokrosové sezóny. "Po pauze po světovém šampionátu v cyklokrosu jsem přišel o další tréninkové dny a rozhodli jsme se proto zůstat déle ve vysoké nadmořské výšce, abych na tom byl co nejlépe na Tirrenu-Adriaticu. Myslíme si, že bych nedokázal zajet na Strade Bianche, chtěl jsem jet o vítězství a to teď není možné. Potřebuji o trochu víc času, někdy je třeba změnit plány."

Lídr Jumbo-Visma si z této změny nedělá velkou hlavu, protože Strade Bianche pro něj nebylo největším cílem silniční sezóny. V nejlepší formě chce být až na začátku dubna, na Kolem Flander a Paříž-Roubaix. "Před flanderskými klasikami se cítím dobře a těším se, až potkám své fanoušky u trati," dodává. 

Z největších hvězd současné cyklistiky zůstávají ve startovní listině Strade Bianche Mathieu van der Poel a Julian Alaphilippe. Oba patří k velkým favoritům, ale zajímavé věci se očekávají také od Toma Pidcocka a samozřejmě i týmu Jumbo-Visma, který i bez Van Aerta dokázal vyhrát obě úvodní flanderské klasiky a lídrem byl měl být Tiesj Benoot, vítěz toskánského závodu z roku 2018.