Polská obuvnická společnost CCC se dostala do finanční nejistoty kvůli probíhající pandemii, což přinutilo šéfa oznámit, že na financování cyklistického týmu WorldTour nejsou peníze. 

Společnost CCC vstoupila do nejvyšší úrovně cyklistiky jako sponzor v roce 2019, když převzala bývalý tým BMC Racing vedený Jimem Ochowiczem. 

Plánovaná tříletá dohoda o sponzorství však byla kvůli globální krizi zkrácena, takže Ochowicz musí hledat nového podporovatele. 

Greg Van Avermaet, vítěz Paris-Roubaix z roku 2017, sice doufá, že tým může být zachráněn, ale současně dodal, že je otevřen přestupu: "Existuje hodně týmů, které mají o mé služby zájem. Mám stále vysokou výkonnost, v poslední sezóně jsem byl v rankingu UCI nejlepším jezdcem jednodenních závodů, což mi dává vysokou míru jistoty, že najdu dobrý kontrakt pro příští rok.“ 

Na otázku, zda uvažuje o přestupu do belgického týmu, zejména do týmu s velkou silou v klasikách, dodal neurčitě: „Určitě budu jezdit za dobrý tým. Mnoho týmů má zájem.“ 

Van Avermaet a Ochowicz spolupracovali od roku 2011, kdy belgická hvězda přišla do BMC Racing z Omega Pharma-Lotto. 

35letý cyklista dosáhl v dresu BMC největší úspěchy, včetně vítězství v etapě Tour de France v roce 2015 a i svého největšího vítězství v kariéře na Paris-Roubaix. 

Po smrti majitele týmu BMC Andyho Rihse v roce 2018 vstoupila společnost CCC jako hlavní sponzor týmu od roku 2019. 

Změnou vlastnictví došlo k tomu, že z týmu odešlo několik hvězdných jezdců, včetně Richie Porta a Rohana Dennise, přičemž hlavním vůdcem týmu CCC zůstal Van Avermaet. 

Van Avermaet, jemuž smlouva končí tímto rokem, říká, že nechce okamžitě opustit tým, protože doufá, že se objeví nový sponzor. Je jasné, že nyní nebude dělat zásadní prohlášení, ale určitě patří mezi jezdce, kteří by měli mít nejmenší obavy o dobrou smlouvu na další roky.