Van Baarle měl být druhým lídrem týmu Jumbo Visma po Woutu van Aertovi, ale zdravotní potíže mu to nedovolí. Nizozemský tým bude jeho absencí oslaben, ale i tak bude jednoznačně nejsilnější sestavou na startu Ronde van Vlaanderen. 

„To, že Dylan v neděli nebude v našem výběru, je pro tým ztráta. Je to nešťastné, ale jeho zdraví je na prvním místě,“ říká k věci Van Aert. „V delších klasikách, jako je například Kolem Flander, patří pravidelně k těm lepším jezdcům. Teď je na nás, abychom jeho absenci co nejlépe nahradili. V posledních týdnech jsme ukázali, že to dokážeme. Máme silný výběr s několika jezdci, kteří mohou bojovat o vítězství. Věřím, že se nám to podaří i v neděli.“

Van Aert není optimistický bezdůvodně, Jumbo kromě něj nominovalo vítěze Gent-Wevelgem a Dwars door Vlaanderen Christopha Laporta, vítěze Kuurne-Brusel-Kuurne Tiesje Benoota a domestiky Nathana Van Hooydoncka, Edoarda Affiniho, Toshe Van Der Sandeho a Tima van Dijka. 

Také Van Aertův velký soupeř Tadej Pogačar už zná své spolubojovníky. UAE Emirates nominoval Tima Wellense, Ruie Oliveiru, Sjoerda Baxe, Mikkela Bjerga, Vegarda Stake Laengena a Mattea Trentina. Alpecin-Deceuninck dalšího favorita Mathieu van der Poela ještě oficiální nominaci nezveřejnil.