20 km před cílem se v čelní skupině pohybovalo kolem třiceti cyklistek. Do cíle bylo nutno překonat ještě několik sice kratších, ale náročných stoupání. Tempo pro Britku Deignan a Italku Longo Borghini jely v dresu Trek-Segafredo jejich pomocnice. Nejprve francouzská šampionka Cordon-Ragot a pak americká mistryně Winder. Zhruba deset kilometrů před cílem převzaly čelo naopak pomocnice Van der Breggen: Blaak a Pieters.

Skupina se kvůli tempu, které se jelo ve stoupáních, postupně redukovala, až pod závěrečný kilometrový kopec o sklonu přes 11% přijelo okolo dvaceti závodnic, které si to rozdaly o vítězství. První to zkusila Niewiadoma (Canyon), ale její pokus měl jepičí život. Přes ní šla Breggen, jí zkusila uviset Longo Borghini, ale na tenhle kopec je přeci jen příliš těžká. Přes Breggen se ale v půlce kopce dostala Nizozemka Vollering (Parkhotel) a vypadala dost nebepečně. Obě vedoucí jezdkyně sledovala v těsném závěsu Dánka Ludwig (FDJ).

Vollering šla na úplnou hranu, ale ani to nestačilo. Zatímco ona to lámala ze sedla, Breggen v sedle jí pomalu ujížděla. Šanci měla ještě Ludwig, kterou to hodně bolelo, ale ani ona neměla dost sil.

Van der Breggen po Giro Rosa a mistrovství světa vyhrála další závod v řadě, tentokrát tradiční belgickou klasiku.

Na startu byla i Nikola Nosková. V první skupině se v závěru nevyskytovala, naopak dobře si tu vedly její týmové kolegyně Novozélanďanky Harvey a Fisher-Black. Nikola dokončila 52. se ztrátou přesahující sedm minut.