Seznam sprinterů na startu Brugge-De Panne je opravdu téměř bez chyby. Chybět vlastně bude jen obhájce vítězství Tim Merlier, protože příležitost dostane Fabio Jakobsen a tito dva týmoví kolegové a zároveň rivalové se na žádném závodě nesejdou, jak už dřív oznámil Patrick Lefevere. 

S Jakobsenem se utkají Dylan Groenewegen, Jasper Philipsen, Sam Bennett, Fernando Gaviria, Juan Sebastián Molano, Pascal Ackermann, Arnaud Démare, Mark Cavendish,  Olav Kooij, Caleb Ewan, Sam Welsford, Alberto Dainese, Jonathan Milan, Gerben Thijssen, Simone Consonni, Kristoffer Halvorsen, Giacomo Nizzolo, Edward Theuns a to je snad všechno. 

Ale skončí Brugge-De Panne hromadným dojezdem? Nejspíš ano, jedná se o o prosto rovinatý závod, ale jede se k pobřeží a hrozí silný vítr a terezíny. Takže celý peloton rozhodně spurtovat nemusí. Ale sólový únik, nebo spurt malé skupiny je nepravděpodobný. 

Pogačar si vyzkouší „malé Flandry“ 

Páteční dlážděná klasika E3 bude nepochybně o něco zajímavější, protože půjde o první porovnání sil na flanderských dlažebních kostkách mezi Mathieu van der Poelem, Woutem van Aertem a Tadejem Pogačarem, třemi největšími favority monumentu Kolem Flander. 

Navíc E3 je z malých klasik nejvíce podobná právě Ronde van Vlaanderen. Na trase jsou některé nejslavnější hellingy, například Taaienberg, Paterberg, Oude Kwaremont a Tiegemberg. E3 je však mnohem kratší závod, měří 205 kilometrů. 

Pogačar původně neměl E3 vůbec jet, ale trochu změnil plány. Přidá taky Amstel Gold Race a naopak vynechá ardenskou klasiku Valonský šíp. Ale kopcovité klasiky pro něj letos nejsou nejdůležitější, vrcholem jarní sezóny jsou Flandry. 

Vítězství obhajuje Van Aert, závodu loni dominoval tým Jumbo Visma, když všem soupeřům ujeli Van Aert s Christophem Laportem. Na dlážděných klasikách bude nizozemský tým schopen lépe využít kolektivní převahu než na Sanremu, kde to rozhodně nešlo. A Jumbo se nepochybně nebude držet zkrátka, vždyť by se letos poprvé měli sejít v jedné sestavě Van Aert, Laporte, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck a dva domestici Edoardo Affini a Tosh Van Der Sande. Tomu nemůže žádný jiný tým konkurovat. 

Ani Soudal Quick-Step, který se musí obávat dalšího neúspěchu. Kdysi dominujícímu celku se už druhou sezónu nedaří na dlážděných klasikách. A Julian Alaphilippe se na Sanremu nepředvedl v nejlepší formě a nic moc se neočekává ani od Kaspera Asgreena. 

Všichni jsou nepochybně zvědaví na Van der Poela, který v Itálii překvapil excelentní kondicí. A teď možná nebude k zastavení, protože flanderské klasiky mu vyhovují nejvíc a po úspěchu na Sanremu je největším favoritem E3 Classic. Ale do boje o vítězství se nemusí zapojit jen Van der Poel, Van Aert a Pogačar, na startu budou také Matej Mohorič, Jasper Stuyven, Mads Pedersen, Stefan Kung, Valentin Madouas, Biniam Girmay a samozřejmě taky Filippo Ganna.

Nedělní klasika Gent-Wevelgem je ze všech závodů tohoto týdne nejdůležitější, ale startovní listina zatím chybí, proto nemůžeme moc předvídat, jak bude závod probíhat a kdo je favoritem. Chytřejší budeme po pátku.