loading...

Mathieu van der Poel (Corendon - Circus) startoval v závodě WorldTour teprve podruhé a už získal vítězství. Zároveň je to první letošní vítězství druhodivizního celku ve WorldTour. V dlážděné klasice Dwars door Vlaanderen byl velmi aktivní, útočil daleko před cílem a dostal se do také do rozhodujícího pětičlenného úniku. S mistrem světa v cyklokrosu se do úniku dostali také Bob Jungels (Deceuninck - Quick-Step), Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Anthony Turgis (Direct Energie) a Lukas Pöstlberger (BORA-hansgrohe).   

Tato skupina dobře spolupracovala a podařilo se jí získat náskok 50 sekund před pelotonem, kde pracovali zejména jezdci Groupama - FDJ pro Arnauda Démara. V posledním dlážděném stoupání Nokereberg, 10 kilometrů před cílem, zaútočil Bob Jungels, ale Van der Poel byl pozorný a lucemburského šampiona nenechal ujet. Zareagovali i ostatní a skupina se udržela pohromadě.

Jungels zaútočil i na silničním nadjezdu 5 kilometrů před cílem, ale opět mu to nic nepřineslo, Benoot a Van der Poel se drželi bez problémů. Kilometr před cílem se k útoku odhodlal Benoot, opět bez úspěchu. 

Rozhodovalo se ve spurtu a brzy začal sprintovat Turgis a získal vysokou rychlost, ale na Van der Poela to stačit nemohlo. Snadno Turgise předjel a měl dost času na oslavy. Třetí dojel s odstupem Jungels. Pöstlberger, který strávil v úniku celý závod, dokázal dojet čtvrtý a páté místo zbylo na Benoota. 

Z pelotonu ještě nastoupil Luke Rowe (Sky) a dojel šestý, nejrychlejší byl v hromadném Danny van Poppel (Jumbo - Visma). Na osmém místě dojel obhájce vítězství Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step). 

Foto Sirotti, Bettini