Třiadvacetiletý Belgičan si vynahradil velké zklamání ze závodu Ronde van Limburg, který se jel v podělí. Brent Van Moer (Lotto Soudal) si už jel pro své první profesionální vítězství, ale pořadatelé ho navedli na špatnou cestu a o triumf přišel. Jenže formu si udržel a oslavil první vítězství na mnohem prestižnějším závodě. V úvodí etapě Dauphiné dorazil do cíle sám s náskokem 25 sekund před pelotonem a oblékl si žlutý dres. 

Van Moer byl součástí dlouhého čtyřčlenného únku společně s Patrickem Gamperem (BORA - hansgrohe), Ianem Garrisonem (Deceuninck - Quick-Step) a Cyrilem Gautierem (B&B Hotels - KTM). 182 kilometry dlouhá etapa se startem a cílem v Issoiru nejdříve objela 70 kilometrový okruh a následně tři krátké okruhy s několika stoupáními.

Únik stahovaly týmy UAE Emirates, Bahrain Victorious a Ineos Grenadiers. Van Moer sbíral vrchařské prémie, ale cítil se tak dobře, že v posledním stoupání etapy odjel Gamperovi a Gautierovi a pokračoval sám. Celky Ineos a BikeExchange se pokusily osamoceného Belgičana dostihnout, ale marně. Z hlavního pole zaútočili Sean Bennett (Qhubeka Assos), Valentin Madouas (Groupama - FDJ) a Felix Gall (DSM), ale ani jeden se k Van Moerovi nedostali. 

Belgičan projel cílem s náskokem 25 sekund před spurtujícím Sonnym Colbrellim (Bahrain Victorious) a Clémentem Venturinim (AG2R Citroen).

„Dnes jsem chtěl dokázat, že to dokážu dotáhnout až do cíle," vzpomněl si Van Moer v televizním rozhovoru v cíli etapy na úterní zklamání. Jsem rád, že jsem to dokázal na tak velkém závodě, jako je Dauphiné, mezi všemi velkými jmény. Měl jsem v plánu zapojit se do úniku a doufal jsem, že se mi podaří ujet s nějakými dobrými jezdci. Cestou jsem sbíral body do vrchařské soutěže, ale ve finále jsem se cítil opravdu skvěle a rozhodl jsem se jet sám. A zítra budu mít na sobě žlutý trikot, je neuvěřitelné, že slavím své první profesionální vítězství v tomto závodě."