Vše podstatné se stalo v posledních šesti kilometrech cílového stoupání. Zde byli dostiženi všichni uprchlíci a tým Intermarché-Circus-Wanty natahoval a trhal peloton. Cílem Belgičanů bylo připravit útok pro Reina Taaramaeho. Louis Meintjes zmenšil skupinu na patnáct jezdců a úplně vzadu se držel také obhájce vítězství Jan Hirt (Soudal Quick-Step). Do pedálů šlapal usilovně, ale z řeči těla bylo zřejmé, že tentokrát o vítězství nepojede.

2 kilometry před cílem přišel očekávaný útok Estonce Taaramaeho, který okamžitě roztrhl vedoucí skupinu. Hirt zůstal vzadu, vpředu se s Taaramaem udrželi jen Matteo Jorgenson (Movistar), Mauri Vansevenant (Soudal Quick-Step) a Geoffrey Bouchard (AG2R Citroen). Maxim Van Gils (Lotto Dstny) chvíli bojoval, ale poté odpadl a ve zbytku stoupání jel spolu s Diegem Ulissim (UAE Emirates) a snažil se ztratit co nejméně. 

Taaramae stále jel na první pozici, jenže soupeře za sebou neutrhl a když se v posledním kilometru zvedl Bouchard, nedokázal reagovat. Souboj o etapové vítězství se týkal pouze třech jezdců. Po Bouchardovi za to vzal Vansevenant a Jorgenson musel okamžitě odpovědět. Belgičan byl pro lídra Movistaru největším ohrožením, v celkovém pořadí totiž ztrácel pouze 5 sekund a v cíli na závodníky čekaly bonusy 10, 6 a 4 sekundy. 

Jorgenson byl sebevědomý a sám zaútočil 200 metrů před cílem. Bylo to však moc brzo, Vansevenant si počkal, soupeře předjel a dojel si pro etapové vítězství. Bouchard naštěstí pro Jorgensona do jejich souboje nezasáhl a Američanovi stačilo dojet v závěsu na druhém místě. Ztratil sice na Vansevenanta 4 bonifikační sekundy, ale v konečném pořadí uhájil červený trikot o sekundu. 

Bouchard ztratil 12 sekund, Taaramae 22 sekund a Van Gils s Ulissim 37 sekund. Francouzovi to stačilo na celkové třetí místo, Ulissi se propadl na pátou příčku  Hirt projel cílem na 15. místě s odstupem 1:41 a v konečném pořadí obsadil 14. místo. Jorgenson díky druhému místu zvítězil také v bodovací soutěži a stal se nejlepším mladým závodníkem. Z Ománu si odváží tři cenné dresy.