Celý den závodění na kole začal ve Střeni závody pro ty nejmenší. Ti se představili za vydatného povzbuzování diváků kolem trati na malém okruhu v ulicích obce. Poté následovaly dvě starší dětské kategorie na tradičním okruhu po hrázi za obcí, v krásném prostředí místních lesů.

SLUNEČNÉ POČASÍ A DOBRÁ NÁLADA

Největší radost působila právě kategorie nejmenších dětí v ulicích obce,“ komentoval průběh dopoledne pořadatel akce Michal Frantík. Závod nejmenších komentoval od mikrofonu osobně ambasador akce a bývalý cyklistický reprezentant Tomáš Konečný, a to včetně rozhovorů s dětmi.

Odpoledne pak došlo na dlouho očekávaný hlavní závod. Ten se stal kořistí Tomáše Kalojírose, (ZPcyklo PROOFY Cycling), jenž na 62 kilometrů dlouhé trase Litovelským Pomoravím porazil Daniela Mayera (KC Hlinsko) a bajkera Filipa Adela (Superior Team).

Mezi ženami vyhrála závod Hanáckého gravelu Naďa Voráčová.

Na startu se objevil i olympijský vítěz a legenda MTB Jaroslav Kulhavý (Ostra – Multicraft Čeladná), jenž dokončil na 4. místě. Páté místo pak obsadil Pavel Žák závodící za tým Cykloop.cz BT Morkovice.

V závodě horských kol pod názvem Olomoucký řetěz MTB 2023 dominoval Marek Dolníček (Open Cycling Academy) před Luďkem Kellnerem Lichnovským (Aspire Sports s.r.o) a závodníkem z pořádajícího týmu Filipem Wiedermannem (Cyklo Team Kolárna).

Celkovou vítězkou v kategorii žen se stala Jarka Dohnalová (Loko Campagnolo Krnov).

VÝSLEDKY – GRAVEL BOHEMIA CUP 1 – STŘEŇ

Muži

  1. Tomáš Kalojíros (ZPcyklo PROOFY Cycling) 1:48:29
  2. Daniel Mayer (KC Hlinsko) 1:48:30
  3. Filip Adel (Superior Team) 1:48:32
  4. Jaroslav Kulhavý (Ostra – Multicraft Čeladná) 1:48:33
  5. Pavel Žák (Cykloop.cz BT Morkovice) 1:48:35

Ženy

  1. Naďa Voráčová (FORCE KCK Zlín) 2:04:54
  2. Kateřina Douděrová (Jaroslav Kulhavý Cycling Team) 2:06:29
  3. Michaela Komínková 2:22:12

Výsledky ZDE.