Jde o její premiéru v profesionálním pelotonu a bude to okamžitě doslova křest ohněm. Hvězdně obsazená startovní listina čítá celkem 24 týmů (všech 8 World týmů a k tomu 16 kontinenálních týmů). Na start se postaví například tým Boels-Dolmans v hvězdném složení Anna Van der Breggen - vítězka z roku 2015, Chantal Van den Broek-Blaak - loňská vítězka a Amy Pieters, které se tuto jarní klasiku podařilo vyhrát v roce 2014. Nebudou chybět ani další vítězky z let minulých: Lizzie Deignan (2016) a Lucinda Brand (2017) ze stáje Trek Segafredo, jejich týmová kolegyně Elisa Longo Borghini či loňská vítězka Kolem Flander Marta Bastianelli (Ale’-BTC Ljubljana). V pelotonu bude samozřejmě k vidění i duhový dres úřadující mistryně světa Annemiek Van Vleuten a její uskupení Mitchelton Scott.

Pro závodnice, které odstartují v sobotu 29. 2. o 10 minut později než jejich mužští kolegové, je ve Flandrech připravena trať o délce 122 km vedoucí z Gentu do Ninove, na které je čeká 10 stoupání a 5 úseků po kostkách.

Toto ke svému premiérovému startu říká sama Veronika: “Právě jsme úspěšně dokončili soustředění v Portugalsku a už se moc těším, až vypukne závodní kolotoč. Tým má na programu hned tři jednorázové závody v Belgii (Omloop het Nieuwsblad, Omloop van het Hageland a Le Samyn des Dames) a předpokládám, že kromě sobotního Nieuwsblad, bych měla jet minimálně ještě jeden z nich. Letošní sezóna bude pro mě hlavně o sbírání zkušeností, rozkoukávání se v profesionálním elitním pelotonu a také o učení se závodit týmově, k čemuž jsem zatím neměla moc příležitost. Ve WCC Team jsem maximálně spokojená, našla jsem tu perfektní zázemí a profesionální přístup. Jsem moc ráda, že jsem mohla podepsat svoji první profi smlouvu právě tady a už se moc těším na první závod.”

Toto k Veroničinu prvnímu startu v elitní kategorii říká cyklistický manažer Michal Frantík: “Veroniku jsem poznal úplně náhodně, viděl jsem v ní okamžitě obrovský talent a začali jsme spolupracovat. Jsem velmi rád, když mohu pomoci někomu, kdo si to zaslouží, ať už se jedná o pomoc v aspektech čistě sportovních či mohu, jakožto majitel firmy Effetec, využít svých zkušeností v oboru reklamy a marketingu. Veronika mé předpoklady absolutně potvrdila. Troufám si říci, že na předloňském ME a MS, být o trochu zkušenější, mohla si jako prvním rokem juniorka sáhnout dokonce i na medaili. Loni to neměla úplně jednoduché, nicméně na MS do Yorkshiru odjížděla velmi dobře připravená. K tomu jí pomohl právě i pobyt v UCI centru, kde narazila na super lidi a veliké profesionály. Myslím, že je tam velmi spokojená, dalo jí to též určitou pokoru a nadhled a snaží se teď opravdu tvrdě na sobě pracovat. Přechod do elitní kategorie zcela jistě není jednoduchý, světová špička je velice silná a je dobře, že existuje ME do 23 let, kde má určitě velkou šanci jednou uspět.“