Sobotní 123 km dlouhý Omloop Van Nieuwsblad vedoucí z Gentu do Ninove, který suverénně ovládla úřadující mistryně světa Annemiek Van Vleuten, se Veronice za extrémně nepříznivého, chladného a deštivého počasí nepodařilo dokončit.

V nedělním Hagelandu, jednorázovky o délce 130 km vedoucí z Tienenu do Tielt-Winge, ve kterém si v závěrečném hromadném sprintu hlavní skupiny první letošní úspěch připsala nizozemská národní šampiónka Lorena Wiebes před Italkou Martou Bastianelli, se Veronice dařilo lépe, byla klasifikována na 88. místě se ztrátou 8:37 na vítězku.

Ke svému premiérovému vystoupení v elitní kategorii Veronika řekla: “Do těchto prvních závodů jsem šla hlavně s cílem seznámit se světovým pelotonem a začít sbírat zkušenosti. Bylo to opravdu velmi těžké - extrémně nepříjemné počasí, profil i neuvěřitelná konkurence těch nejlepších světových závodnic, se kterou jsem se setkala poprvé v životě. Musím říct, že stát na startu přímo za zády mistryně světa Annemiek Van Vleuten, jak se mi poštěstilo v Gentu, byl neskutečný pocit. Celý tento víkend byl pro mě velmi cenná zkušenost, že které se budu snažit vytěžit pro budoucnost co nejvíc.”

V nedělním závodě se postavila na start i další česká závodnice Hanka Heřmanovská v dresu Andy Schleck Cycles - Immo Losch. Závod však nedokončila.