Ryzí domestici nejsou v současné cyklistice tak běžní jako dřív. Mezi nejlepší pomocníky patří cyklisté, kteří jsou ve většině případů lídry, příkladem je třeba Wout van Aert. Dries Devenyns je však domestikem klasického střihu, závodníkem, který sloužil šampionům většinu své sedmnáctileté kariéry. V příštím roce bude nejstarším členem týmu Soudal Quick-Step a bude to jeho už dvanáctá sezóna v týmu pod vedením Patricka Lefevera. 

Rodák z Lovaně pomohl Remcu Evenepoelovi k vítězství na španělské Vueltě, tedy k úplně prvnímu celkovému vítězství Quick-Stepu na třítýdenním závodě. V předchozích letech bude hned u několika úspěchů Juliana Alaphilippa a byl osobním "gregariem" francouzského klasikáře. Proto i ve svém věku dostal nabídku pokračovat ještě jeden rok a i když přemýšlel o konci kariéry, rozhodl se pokračovat.

"Samozřejmě se už těším na příští sezónu. Uvědomuji si, že stále žiji svůj dětský sen. Cyklističtí fanoušci v Belgii i ve světě nás vnímají jako největší tým. Žijeme ve snu, když jezdíme za tento neuvěřitelný tým. O tom člověk sní jako malý kluk," vysvětluje emotivně Devenyns. 

"Motivaci mi stále dodává nutnost budovat kondici, odjet dobrý závod, dobře spolupracovat s týmovými kolegy a bojovat o vítězství. Uvědomuji si ale, že všechno, co budu dělat později v životě, už nebude stejné. Je také velmi příjemné pracovat tak dlouho společně se stejnými lidmi, svým způsobem se z nás stávají přátelé. Mít s nimi dobré vztahy také dodává trochu motivace připnout si závodní čísla na dres."

Patrick Lefevere po letošní sezóně sáhl k omlazení kádru, přichází tři závodníci na vrcholu sil, Tim Merlier, Jan Hirt a Casper Pedersen, kariéru ukončil Iljo Keisse (39), odešli Zdeněk Štybar (36) a Mark Cavendish (37), ale Devenynse si v týmu nechal. "Dries pro tým udělá vždy všechno. Má skvělé myšlení a jeho zkušenosti ze závodů jsou pro ostatní jezdce klíčové. Umí zachovat klid, když je to potřeba, je výraznou osobností a vždy zůstává při zemi. Potěšilo mě, že s ním můžeme počítat i v roce 2023."