"Možná jsme doufali ve větší náskok, ale bereme každou sekundu a jsme spokojeni s výsledkem," řekl Vingegaard po skončení časovky družstev, kterou sice jeho tým vyhrál, ale na Pogačara najel jen 23 sekund a po odečtení 12 vteřin, které Slovinec získal v předešlých dvou etapách, zbývá Vingegaardovi 11 sekund náskoku. Nizozemský celek se déle udržel pohromadě a do cíle dorazil ve třech, zatímco Pogačar proletěl páskou osamocen. Taktika Jumba byla lepší, v posledních kilometrech byli jezdci ve žlutých dresech o dost rychlejší. Ale i tak může být Pogačar spokojený: "Nakonec jsme odvedli opravdu dobrou práci, neztratili jsme moc času a jsme ve velmi dobré pozici pro zbytek závodu. Jsem pozadu, což znamená, že budeme muset útočit na naše soupeře. Těším se na další etapy."

Už středeční 4. etapa bude pro Pogačara velkou příležitostí vyhrát, protože se dojíždí na vrcholu stoupání La Loge des Gardes, které není příliš dlouhé (6,8 km), ani strmé (7 %) a nejspíš se pohromadě udrží skupina nejlepších vrchařů. V případném spurtu o vítězství by Pogačar neměl mít konkurenci a získal by tak 10 sekund. Vingegaard je také výbušný, ne tolik jako Pogačar, ale ani on by nemusel zůstat bez bonifikace. V tom řípadě by se Vingegaard měl obléknout do dresu lídra závodu. 

Tým UAE Emirates bude muset kontrolovat úniky v každé horské a zvlněné etapě, aby Pogačar na bonusy dosáhl. Ale ve 4. etapě číhá další nástraha, silný vítr a terezíny. Těch se možná bude snažit využít Jumbo Visma. Nizozemci dali na Paříž-Nice přednost klasikářům a tempařům, Vingegaard nebude mít v horách nejlepší možnou podporu, takže tým by se měl pokusit využít svých silných stránek a zkusit ohrozit Pogačara na větru. 

Vingegaard se nejspíš bude snažit vyhrát nejtěžší dojezd celého závodu na Col de Couillole (15,8 km, 7,3 %) v 7. etapě, ale zbavit se Pogačara nebude snadné. Závěrečná etapa do Nice s několika stoupáními vyhovuje spíše lídrovi UAE Emirates. 

A pak jsou tu další silní závodníci. Může vyhrát někdo třetí? Teoreticky samozřejmě ano, prakticky by se Vingegaard s Pogačarem museli hlídat a vzájemně blokovat tak dlouho, až by nechali někoho uniknout a zvítězit. Nebezpečný bude Simon Yates, který po časovce ztrácí jen 4 sekundy na Vingegaarda. David Gaudu má odstup 14 sekund a ve výborné formě je Mattias Skjelmose, který však ztrácí už 45 sekund. Spokojený rozhodně nemůže být lídr Ineos Grenadiers, Kolumbijec Dani Martínez. Na Vingegaarda ztrácí 48 sekund a muselo by se stát něco dramatického, aby se vrátil do boje o vítězství. Což na terezínech a v kopcovité 8. etapě není zcela vyloučeno.