Těžko odhadnout, zda má vedení týmu přislíbenou finanční podporu od nového sponzora až do konce roku 2027, nebo zda se podepsáním smlouvy s Vingegaardem pokouší potenciální sponzory nalákat. Každopádně řetězec supermarketů Jumbo potvrdil, že dojde ke změně a jejich příspěvky do profesionálního sportu už brzo nebudou tak velké, jako jsou nyní. Pro vedení týmu by však nemělo být moc těžké sehnat nové partnery, vždyť se jedná o nejlepší sestavu světa.

A současný vítěz Tour de France bude ústřední postavou. Vingegaard zahájil letošní sezónu naprosto fantasticky, vyhrál už osm závodů (za celou svou předchozí kariéru přitom získal dvanáct triumfů), nejlepší byl na O Gran Camiño a Okolo Baskicka, pouze přímé srovnání s Tadejem Pogačarem na Paříž-Nice mu úplně nevyšlo, když skončil třetí celkově s velkým odstupem za slovinským fenoménem. 

Jenže na Tour de France nebude největším favoritem Pogačar, ale právě Vingegaard, který loni prokázal, že ve špičkové formě je o něco málo lepší vrchař v opravdu dlouhých výjezdech a maličko lepší časovkář. A na Tour se soustředí celý rok, jarní sezónu už ukončil a brzo začne trénovat směrem k červencovému závodu. Podepsání nové smlouvy by mu mělo dodat ještě víc klidu na přípravu. "Mám za sebou fantastickou cestu s týmem, který mě podporoval ve všech směrech, abych se stal jezdcem, jakým jsem dnes. Vážím si kvality týmu a lidí, kteří tu pracují, a cítím se tu jako doma. Každý den se navzájem posouváme, zlepšujeme, a právě tady mohu naplno využít svůj potenciál. Určitě společně dosáhneme ještě vyšší úrovně. Těším se, že budu v týmu dále růst," řekl Vingegaard v tiskové zprávě svého týmu. 

"Jonas se k nám skvěle hodí. Rád se učí, snadno se trénuje a zároveň nás jako tým posouvá dopředu," doplňuje Richard Plugge, generální ředitel týmu. "Když přišel do týmu poprvé, byl jako surový diamant. Společně jsme se vypracovali a nakonec jsme vyhráli Tour de France. Jonas je pro naše cíle zásadní, pokud si chceme udržet pozici na špici."

Jediné, co se po Vingegaardovi nyní chce, je vítězství na Tour. Tým má mnohem více ambicí, na jarních klasikách získal několik vítězství, ačkoliv na monumentech to nevyšlo a na Giro d'Italia se o vítězství pokusí Primož Roglič. Ale triumf na Tour je rozhodně nejdůležitější. "Tour de France je výjimečná. Ten pocit, když jsem stál na stupních vítězů, byl fantastický. Mým cílem je dosáhnout mnoha dalších vítězství. Na Tour, ale i v dalších závodech, které přijdou. Znamená to pro mě všechno, když vím, že budu v týmu dalších pět let. Dává mi to klid a možnost ještě více se soustředit na své cíle," dodává Vingegaard.

V týmu Jumbo-Visma by měl zůstat také Christophe Laporte. Francouzskému klasikáři končí smlouva letos a už dostal štědrou nabídku od AG2R Citroen, ale chce zůstat v nizozemském týmu, který mu pomohl dosáhnout na nejlepší výsledky kariéry.