Jonas Vingegaard využil zaváhání favoritů a dojel si pro své druhé profesionální vítězství. Vrchař týmu Jumbo - Visma zaútočil kilometr před cílem, dostihl a ujel Alexeje Lucenka (Astana), který strávil den v úniku a dokončil s náskokem 3 vteřin před Tadejem Pogačarem (UAE Emirates) a Adamem Yatesem (Ineos Grenadiers). 

Poslední horská etapa letošního ročníku UAE Tour začala pokusy o únik, trvalo poměrně dlouho než se poskládal, ale nakonec byl velmi silný. Dostali se do něj Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Roger Kluge (Lotto Soudal), Mathias Frank (AG2R Citroen), Larry Warbasse (AG2R Citroen), Alex Dowsett (ISN), Omer Goldstein (ISN), Lasse Norman Hansen (Qhubeka Assos), Kevin Colleoni (BikeExchange) a nakonec také Alexej Lucenko.

V hlavním poli pracoval tým Ineos Grenadiers, který nechtěl dát uprchlíkům příliš času a připravoval pozici pro Adama Yatese. Přesto vedoucí skupina přijel pod cílové stoupání Jebel Jais s dvouminutovým náskokem. Lucenko na nic moc nečekal a 16,5 kilometru před cílem se zbavil soupeřů a pokračoval sám. A jel skvěle. Proti přesile týmu Ineos Grenadiers si držel dobrý náskok, na čele pelotonu se vystřídali Kolumbijci Ivan Sosa, Brandon Rivera a Dani Martínez, ale Lucenko stále vedl.

Favoritům se moc útočit nechtělo, v mírném stoupání všichni čekali na poslední stovky metrů a spurt na cílovou pásku. Překvapit chtěl Vincnezo Nibali (Trek - Segafredo), za ním se vydali Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) a Wout Poels (Bahrain Victorious) a nakonec to zkusil i Joao Almeida (Deceuninck - Quick-Step), ale Pogačar a Yates pouze reagovali a čekali. 

Vzápětí zaútočil Vingegaard, ale nevzbudil moc velký zájem ostatních. 500 metrů před cílem dostihl Lucenka, v samotném závěru ještě zrychlil a dojel si pro vítězství. Ve skupině za ním spurtovali Pogačar a Yates, snažil se také Sergio Higuita (EF Nippo). Almeida ztratil 6 sekund. Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert) se ve výjezdu, který mu svým profilem moc nevyhovoval snažil udržet v čelní skupině co nejdéle a dokončil na 39. místě se ztrátou 1:26. 

V celkovém pořadí vede Tadej Pogačar s náskokem 45 sekund před Yatesem a 1:12 před Almeidou. Pogačar se také vrátil do vedení bodovací soutěže. Má 55 bodů, druhý David Dekker (Jumbo - Visma) ztrácí 7 bodů, ale ještě jsou na programu dvě rovinaté etapy. Pogačar je také nejlepším mladým závodníkem a nejaktivnějším jezdcem je po dnešní etapě Thomas De Gendt.