Elia Viviani bude mít až do Olympijských her, kam se chystá obhajovat zlato z dráhového omnia, velmi nabitý závodní program na silnici. Mistr Evropy začíná už v Austrálii na Tour Down Under, poté pojede nový jednorázový závod Race Torquay a Cadel Evans Great Ocean Road Race, který vyhrál loni. Následně se přesune na Kolem Ománu a v březnu se vrátí do Evropy na start Tirreno - Adriatico. 

Italským etapákem Vivianimu začne první důležitá část sezóny, ale Tirreno bude především přípravným závodem na Milán - Sanremo.  Bývalý italský šampión touží po vítězství na nejprestižnějším italském jednorázovém závodě. V Cofidisu bude jasným lídrem a může se na Sanremo soustředit. 

Ale v Cofidisu si užije i mnohem více dlážděných klasik. V Deceuninck - Quick-Step se těžko prosazoval do sestavy, ale v novém týmu chce jet Driedaagse De Panne - Brugge, Gent - Wevelgem, Dwars door Vlaanderen a Kolem Flander. Vrcholem bude Gent - Wevelgem, kde má největší šanci uspět a zvítězit. Flandry jsou sice mnohem prestižnější, ale jako sprinter zde těžko vyhraje. 

Po jarních klasických závodech se přesune na německý závod Eschborn - Frankfurt a poté už na Giro d'Italia. Viviani neměl podle prvních plánů v úmyslu startovat na domácí Grand Tour, ale přišla změna. Je velmi pravděpodobné, že Giro opustí předčasné, protože v kalendáři dále má Kolem Švýcarska a Tour de France. Možná ani Tour nedokončí, pokud už bude mít etapové vítězství v kapse. Důležitá je pro něj i obhajoba zlaté olympijské medaile. 

Další významnou posilou Cofidisu je Guillaume Martin. Francouzský vrchař opustil Wanty Gobert, ale sen zůstal mu sen uspět na Tour de France. Ta je jasným vrcholem sezóny, ale také ho čeká spousta závodů v první polovině roku. Začne na Vuelta San Juan v Argentině, poté se vrátí do Francie na Ardeche Classic a Drome Classic a také Paříž - Nice.

Vrchařskou formu se pokusí prodat na těžkém etapáku Kolem Baskicka a na ardenských klasikách Valonský šíp a Lutych - Bastogne - Lutych. Před Tour se chystá na Critérium du Dauphiné a domácí šampionát. A cíle na Tour? Ideálním výsledkem by. Šla první desítka, ale k té měl zatím vždy dost daleko. Možná ještě lepší by bylo vítězství v horské etapě, jenže Martin není zrovna vítězný typ závodníka. Bude potřebovat životní formu a hodně štěstí. 

Španěl Jesus Herrada držel v posledních dvou letech svůj tým na mnoha velkých závodech. Loni vyhrál etapu na Vueltě, o rok dříve si zde oblékl dres vedoucího závodníka. Vyhrál Kolem Lucemburska a další závody a zcela si zasloužil novou smlouvu do konce roku 2021 a podporu Cofidisu. 

V letošním roce vynechá Tour de France radši zkombinuje Giro d'Italia a španělskou Vueltu. Herrada začne na GP La Marseillaise, odletí na blízký východ do Ománu a na UAE Tour a připojí se k Martinovi na Kolem Baskicka a na ardenských klasikách. Prvním vrcholem sezóny bude Giro, poté zkusí získat už třetí španělský titul v silničním závodě. Následovat bude odpočinek a přípravou na Vueltu budou etapy Kolem Polska. 

Čtvrtým do party lídrů je sprinter Christophe Laporte. S příchodem Vivianiho pravděpodobně přijde o pár příležitostí a na některých závodech bude spíše domestikem a rozjížděčem, ale sezóna je dlouhá a svou šanci dostane. 

Laporte se vrátí na Tour de France, ale nejdříve absolvuje dlouhou jarní kampaň. Sezónu zahájí v San Juanu, objede Tour du Haut Var a poté už začne s klasikami. Nejdříve Omloop Het Nieuwsblad a Můžeme - Brusel - Kuurne. Vrátí se do vlasti na Paříž - Nice, ale klasiky pokračující Sanremem, E3 BinckBank Classic, Gent - Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Paříž - Roubaix a jaro zakončí na Amstel Gold Race. 

Před Tour de France, kde bude především k ruce Eliu Vivianimu, s Italem objede Kolem Švýcarska, aby se dva nejrychlejší muži týmu sladili na vrchol sezóny. Chybět nebude ani na domácím mistrovství.