Jorgenson, rodák z Walnut Creek v Kalifornii, odešel závodit do Evropy už v devatenácti letech. Jeho cílem bylo získat smlouvu s týmem WorldTour a v dresu týmu Van Rysel-AG2R La Mondiale se mu dařilo. Na farmě francouzského WorldTeamu AG2R Citroen byl už hodně blízko vysněné WorldTour a dokonce si ho tým pozval na stáž. Po vítězství v bodovací soutěži na Tour de l'Avenir se však rozhodl podepsat smlouvu se španělským Movistarem.

V Movistaru tráví už čtvrtý rok, ale až letos začal vítězit. Vyhrál Kolem Ománu, skončil osmý na Paříž-Nice, čtvrtý na E3 Classic a devátý na Kolem Flander. V individuální časovce na Okolo Romandie byl blízko svému prvnímu vítězství v závodě WorldTour, ale o pět sekund ho porazil Juan Ayuso. Jeho výsledky a agresivní pojetí cyklistiky zaujaly nejlepší týmy světa. Letos mu v Movistaru končí smlouva, a i když by si Španělé přáli mladého Američana udržet, nabídkám konkurence se nemohou vyrovnat. 

Podle belgického deníku Het Laatste Nieuwsblad ho oslovily týmy UAE Emirates, Ineos Grenadiers a Soudal Quick-Step. Všichni v něm vidí špičkového domestika pro své lídry a záložního lídra. Jorgensona však podle HLN nejvíc zajímala nabídka týmu Jumbo-Visma. V současnosti nejlepší tým světa je lákavou destinací, v posledních letech se zde všichni nově příchozí závodníci zlepšují a to chce i Jorgenson. 

Doufat v roli lídra na velkých závodech zde nemůže, Jonas Vingegaard a Primož Roglič obsadí většinu důležitých závodů a jeho úkolem bude hlavně pomáhat. Ale pokud se bude zlepšovat, může myslet na nejvyšší příčky i na Grand Tours.  

Jumbo-Visma po letošní sezóně přijde o několik závodníků, kariéru ukončí nespolehlivý, ale nepochybně drahý Rohan Dennis, odchází také mistr světa v časovce Tobias Foss a smlouvy končí Stevenu Kruijswijkovi (nejspíš prodlouží) a sprinterovi Olavu Kooijovi. Jedenadvacetiletý Nizozemec je velkým talentem hromadných dojezdů, od začátku loňské sezóně vyhrál 13 závodů a zájem o něj bude nepochybně obrovský. Kooijovi se v Jumbu daří, jenže tým má jiné cíle než on. Ještě nedostal příležitost na na Grand Tour a bylo by logické, kdyby odešel do týmu s větší podporou. 

Smlouvu na další sezónu má ze současného kádru Jumba celkem dvacet cyklistů, včetně Jonase Vingegaarda, Primože Rogliče, Wouta van Aerta a Dylana van Baarleho. Smlouvu podle zákulisních informací prodloužil také Christophe Laporte.