Předposlední etapa z La Croix-Saint-Ouen do Ressons-sur-Matz byla dlouhá 177 km a v jejím rámci se  bylo nutno vyrovnat s necelými 1500 výškovými metry, které mělo na svědomí značný počet kratších stoupání. Čtyři z nich si vysloužily označení vrchařská prémie. 

Brzo po startu odjelo osm lidí. Získali až 3:10 min. Občas se někdo z pelotonu vydal sólově dopředu. Nikdo ale nebyl úspěšný. Únik byl včas dojet. Na posledních dost zvlněných kilometrech to ještě pár sólistů zkusilo. Ale nakonec došlo na očekávaný hromadný dojezd, i když očesaného hlavního pole. V něm se prosadil Jason Tesson z francouzského kontinentálního St Michel-Auber93.

James Fouché z novozélandského Bolton Equities Black Spoke, týmu, který i dnes kontroloval průběh etapy, nadále kraluje průběžné klasifikaci jednotlivců.

Čas vítěze získalo 57 lídí. Mezi nimi dva z Tufo-Pardus Prostějov. Na velmi dobrém 5. místě skončil Richard Holec. Na 47. pak Pavel Gruber. V průběžném pořadí se Richard před zítřejší poslední etapou posunul na 22. pozici.

"V průběhu etapy jsme chtěli pomoci Richardovi k nějakým bonifikacím z prémií, což by ho posunulo dopředu v pořadí, ale to se nepodařilo. V závěru Pavel vytvořil Richardovi do spurtu, který byl poměrně náročný do stoupání, velmi dobrou pozici, takže ještě 50 metrů před cílem byl Richard na první pozici, ale pak se před něj dostali čtyři soupeři. Páté místo je ale určitě dobrým výsledkem," komentoval etapu pro RoadCycling. CZ Michal Mráček, sportovní ředitel Tufo-Pardus Prostějov.

A Richard Holec ho doplnil: "Tím, že odjel brzo únik, tak se jelo poměrně klidně. Pořádně se začalo závodit na cílových okruzích přes jeden náročnější kopec. Já se cítil dobře. Na první pozici mě to ale vyplivlo už 250 metrů před cílem. Vzal jsem za to, což bylo sice trošku brzo, ale zase jsem si docela věřil, když to bylo do mírného kopce. Je škoda, že to nevyšlo, ale i tak jsem spokojený. Dobrý závod."

Richard Holec

Výsledky.