Závod měřil 152 km a odehrál se na sedmi 18,5 km dlouhých okruzích. Závodníky přivítalo chladnější počasí, než na které byli jezdci zvyklí ze Španělska. Od startu bylo znát, že se jedná o první závod a velmi nervózní peloton stíhal jeden hromadný pád za druhým.
Chvíli po startu se od hlavní skupiny oddělili tři jezdci, kteří si na okruhu vytvořili v maximu tří minutový náskok. Peloton za touto skupinou však začal včas pracovat a šest kilometrů před cílem náskok zlikvidoval. Do Umagu tak dojížděl peloton pohromadě, ale byl v závěru rozdělen dalším pádem. Ve skupině bojující o vítězství tak zůstal alespoň Alois Kaňkovský obhajující loňské vítězství. Na cílové pásce byl nakonec nejrychlejší Nizozemec Kooij z Jumbo-Visma Development Team. 
„Závod byl dnes hrozně nervózní a tomu odpovídalo i množství pádů. Tomu jsem se nevyhnul ani já a tři kola před cílem jsem si dojížděl peloton zpět. To se mi povedlo, ale tři kilometr před cílem přišel další hromadný pád a já jsem zůstal na čele z týmu sám. Ačkoliv jsem dojížděl asi s lehkým otřesem mozku, tak jsem se ještě pokusil zaspurtovat, ale zůstal jsem zavřený a bylo z toho nakonec sedmé místo“, řekl po závodě Alois Kaňkovský, který si tak připsal nejlepší umístění z českých závodníků.
Dalším závod, který čeká tým Elkov Kasper je Poreč Trophy UCI 1.2, která se uskuteční v neděli 8. 3.