Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) si připsal další velké vítězství. V belgické klasice E3 BinckBank vyhrál ve spurtu pětičlenné skupiny. Štybar měl ve finiši nejvíce sil a porazil Wouta van Aerta (Jumbo - Visma) a Grega Van Avermaeta (CCC), čtvrtý dojel Alberto Bettiol (EF Education First) a pátý Bob Jungels (Deceuninck - Quick-Step). 


Vývoj závodu

Zdeněk Štybar dokonale využil převahu týmu Deceuninck - Quick-Step. Nemusel v nejtěžších pracovat, protože v úniku byl Bob Jungels a ve stíhací skupině nestřídal. Jungels si dojel uprchlíky a od stoupání Karnemelkbeekstraat 30 kilometrů před cílem už pokračoval sám. Dokázal si vytvořit náskok až 45 sekund, ale za ním spolupracovala silná skupina, kde byli kromě Štybara Greg Van Avermaet, Wout van Aert, Peter Sagan (BORA-hansgrohe), Alberto Bettiol, Jens Keukeleire (Lotto Soudal), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) a Matteo Trentin (Mitchelton - Scott).

V další skupině s nevelkým odstupem se drželi například Niki Terpstra (Direct Energie), Philippe Gilbert (Deceuninck - Quick-Step), Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step), Tiesj Benoot (Lotto Soudal) a další.

Štybar nemusel střídat a čekal na vývoj závodu. Rozhodující okamžik přišel v posledním stoupání Tiegemberg 20 kilometrů před cílem. Van Avermaet zaútočil a po dlouhém nástupu se ho udrželi jen Štybar, Bettiol a Van Aert. Petru Saganovi zde došly síly a propadl se skupinami. 

Van Avermaet, Bettiol a Van Aert společnými silami dostihli už značně unaveného Jungelse a vznikla pětičlenná skupina. Ostatní závodníci už se na čelo nestihli dostat. 3,5 kilometru před cílem poprvé zaútočil Zdeněk Štybar, ale Wout van Aert byl pozorný a českého závodníka zachytil. Následoval útok od Boba Jungelse, ale opět neúspěšný. Štybar to zkusil ještě jednou 2,2 kilometru před cílem, ale tentokrát se ho udržel Alberto Bettiol.   

Dojíždělo se proto ve spurtu. Greg Van Avermaet začal sprintovat příliš brzy a dokonale rozjel spurt pro Zdeňka Štybara, který si dojel pro vítězství před Woutem van Aertem. Van Avermaet udržel aspoň třetí příčku před Albertem Bettiolem. 

Spurt druhé skupiny vyhrál Nils Politt (Katusha - Alpecin) před Matteem Trentinem. Osmý dojel Oliver Naesen, devátý Jasha Sütterlin (Movistar) a desátý Marc Hirschi (Sunweb). 

zdroj: Youtube.com

Foto Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / Getty Images