Do úniku se dostala čtveřice ve složení Mertens (Sport Vlaanderen), Charmig (Uno-X), Jensen (BHS) a Sessler (Global 6). Podělili se o obě sprinterské a jednu vrchařskou prémii. O to, aby byli včas dojeti, se postarali především pomocníci Jumbo - Visma a Trek - Segafredo.

Rozhodnutí padlo v cílovém 4,7 km dlouhém nepravidelném stoupání. Pod kopec a do prvních stovek metrů najeli na čele borci Trek - Segafredo v čele s Madsem Pedersenem. Rychle se ukázalo, že tentokrát jedou na mladého 20letého Dána Mattiase Skjelmoseho Jensena.

Mezi prvními, kdo odpadli z v té době již početně redukovaného hlavního pole, byli trochu překvapivě i Tobias Foss a Jonas Vingegaard (oba Jumbo - Visma). Očividně se nedá udržet špičková forma po celou sezónu. Z této situace vyplynulo, že Jumbo jede na někoho jiného, a jak se ukázalo, šlo o Geeorge Bennetta. Společně s Jensenem vyprovokovali první vážnou akci a vzdálili se svým soupeřům.

Následně je dojeli čtyři cyklisté, mezi nimi i Alexander Kristoff, který nějaký čas statečně bojoval se svou oproti soupeřům vyšší hmotností, ale ani on neporučil větru dešti a posléze z čela odpadl.

Velmi dobře si už v těchto pasážích vedl mj. Švéd Eriksson z kontinentálního Riwalu, který doplnil Bennetta a Jensena. K nim se rychle dotáhl Filippo Ganna, který neútočil, ale jeho úkolem bylo čelo pohlídat. Což se mu dařilo, takže v krátkém rovinatém úseku si dopředu dojel i jeho kolega Ethan Hayter.

V té době už ve vedoucí skupině byl i Ide Schelling, který 1,1 km před cílem dynamicky atakoval. A jediným, kdo si ho dokázal postupně dojet, byl Hayter. Schelling jel totální hranu a nejspíš doufal, že Haytera utaví. Ten ale uvisel a 100 metrů před cílem se zvedl ze sedla a etapu vyhrál.

Ze stíhací skupiny se podařilo odskočit ještě Torsteinu Traenovi (Uno-X) a doplnit kompletní stupně vítězů.

"Byl to těžký den. Občas jsem se cítil v pohodě a pak jsem v určitých částech trpěl, ale myslím si, že na tom byli všichni podobně, protože to dnes byla velmi těžká etapa s náročným závěrem. Nástup Schellinga byl opravdu velmi intenzívní. V cíli mi to ale vyšlo. Nemůžu tomu uvěřit,“ řekl po etapě Ethan Hayter.

Hayter si vítězstvím nezajistil jen oranžový dres vedoucího závodníka, ale vede i bodovací a vrchařskou soutěž, a přispěl k tomu, že Ineos je v čele klasifikace týmů. Nejlepším mladíkem je Jensen.

To vše se odehrálo v nádherné norské krajině mnohdy na velmi úzkých, kvalitním asfaltem pokrytých silničkách.