Richard Plugge je bývalý novinář a muž, který se v roce 2013 stal ředitelem Blanco Pro Cycling Team. Název Blanco byl zvolen záměrně, protože po ukončení spolupráce s tradičním sponzorem, nizozemskou společností Rabobank, neměl tým žádného titulárního sponzora. Blanco navázalo na bohatou historii týmu Rabobank, ale muselo budovat celou sestavu téměř od základů. 

Rabobank patřil ve své době k největším týmům. Vznikl v roce 1984, poté, co se Jan Raas, jeden z nejlepších nizozemských cyklistů všech dob, rozešel s neméně slavným sportovním ředitelem Peterem Postem. Ten vedl tým TI - Raleigh, ve kterém byl Raas jednou z hlavních hvězd. V roce 1984 však přešel do nově vzniklého celku Kwantum–Decosol–Yoko a po sezóně 1985 se přesunul do vedení týmu, který měnil názvy podle sponzorů na SuperConfex, Buckler, WordPerfect, Novell a nakonec Rabobank.

V roce 2007 to dánskému lídrovi nizozemského týmu na Tour ještě nevyšlo. 

Ředitelem týmu Rabobank byl až do roku 2003. Rabobank slavil mnohé úspěchy, Oscar Freire vítězem ve spurtech a klasikách, Denis Menčov vyhrál Giro d'Italia a Michael Rasmussen byl velmi blízko prvnímu vítězství na Tour de France 2007, dokud se během závodu neprovalilo, že lhal o místě svého pobytu před startem Tour, aby se vyhnul dopingovým kontrolám. Právě doping je s týmem Rabobank pevně spojen. Doping byl součástí fungování týmu pod vedením Jana Raase i jeho následovníků, Thea de Rooije a Erika Breukinka. A kvůli dopingovým skandálům ukončil Rabobank spolupráci s týmem. To bylo v roce 2012, ale společnost se zavázala, že bude sestavu finančně podporovat i v dalším roce. Ovšem anonymně, proto vzniklo Blanco. 

Od té chvíle tým převzal Plugge a vystřídal několik sponzorů, dokud nedosáhl potřebné finanční stability. Dohoda s americkou společností Belkin trvala jen krátce, v létě roku 2014 se titulárním sponzorem stala loterie LottoNL a sekundárním sponzorem řetězec supermarketů Jumbo. V roce 2019 se rychle rostoucí společnost Jumbo stala hlavním sponzorem a druhým titulárním partnerem norská firma Visma.

Bauke Mollema vítězí v dresu týmu Blanco v 2. etapě Okolo Švýcarska. 

"První roky byly otázkou přežití," vzpomíná Plugge na rok 2013 a tým Blanco. "Nejdůležitější tehdy bylo, abychom tým udrželi nad vodou. Díky rodině Van Eerdových ze společnosti Jumbo Supermarkets jsme položili základy dlouhodobé vize. To bylo kolem roku 2016 a s příchodem společnosti Visma v zimě 2018 jsme mohli dál růst. Tehdy jsme si řekli, že chceme být v roce 2020 na stupních vítězů na Tour. To se nám podařilo už v roce 2019. Pak jsme se začali dívat dál a stanovili jsme si nové cíle. V tu chvíli jsme si řekli, že chceme Tour vyhrát. Toho jsme nyní dosáhli."

A nejen to, celek Jumbo - Visma byl mezi všemi týmy na letošní Tour de France suverénně nejlepší. Kromě celkového vítězství dokázal Jonas Vingegaard vyhrát také vrchařskou soutěž, Wout van Aert bodovací soutěž a tým si připsal šest etapových vítězství. Plugge naplnil svůj velký plán 'totální cyklistiky.' "V zimě jsem dal rozhovor časopisu L'Équipe, ve kterém jsem řekl, že chci vytvořit obdobu nizozemského totálního fotbalu. Což je pro fanoušky velmi přitažlivé. Myslím, že nse to na Tour podařilo. Příkladem je Wout van Aert, ale také Christophe Laporte, Jonas Vingegaard a všichni ostatní, kteří k tomu výrazně přispěli. Nezapomeňte na Primože Rogliče, který zařídil úspěch v etapě na Col du Granon." 

"Takže si myslím, že se nám podařilo zavést totální cyklistiku. Myslím, že to je minimálně stejně důležité jako celkové vítězství. Začali jsme jako Blanco v nejtěžším období cyklistiky. Tehdy jsem chtěl fanouškům něco vrátit a zajistit, aby si to zase užili. Myslím, že se to v posledních letech podařilo, přičemž vrcholem bylo naše vítězství na Tour," dodává Plugge. Zároveň připomíná, že úspěch nebudoval jen on sám, už v roce 2013 do týmu přišel hlavní sportovní ředitel Merijn Zeeman, který je naprosto klíčovým mužem. "Merijnu Zeemanovi patří uznání za to, že všechny zapojil do procesu. Zajišťuje, aby se každý chtěl zapojit a dělal, co umí.  A funguje to skvěle."

Pro Pluggeho a tým Jumbo - Visma nic nekončí. Pařížské pódium je prý jen začátkem. Vingegaard, Van Aert a další jezdci chtějí dosáhnout víc. "V roce 2020 jsem řekl, že za pět let, v roce 2025, lidé dojdou k závěru, že tým Jumbo - Visma byl v posledních letech nejlepší na světě. To znamená první místo v žebříčku World Tour, ale je to jen číslo. Lidé by měli mít pocit, že jsme byli super tým, který všechno vyhrál a všude útočil. Byl bych rád, kdyby fanoušci měli tento pocit a na základě toho nás považovali za nejlepší tým."

To se daří, ale ke zcela dokonalé sezóně stále něco chybí. Tým byl mimořádně úspěšný na Tour de France, pravidelně vítězí v týdenních etapácích a má tři triumfy na Vueltě, ovšem letos obětoval celkový úspěch na Giro d'Italia a Van Aert by měl co nejdříve ukázat, že je opravdu tak talentovaným klasikářem, jak se o něm tvrdí. Zatím má na kontě jednu monumentální klasiku. To na závodníka jeho kvalit není dost. Ale nejspíš to nebude dlouho trvat a Jumbo - Visma bude sbírat jedno vítězství za druhým i na jednorázových závodech.