201 km dlouhá etapa s třemi kopečky, z nichž pouze ten nejdelší, 4,9 km dlouhý (4,3%) se započítával do soutěže o nejlepšího vrchaře. Samozřejmě se konal únik dne. Účastnili se ho čtyři jezdci ze čtyř italských ProTour týmů, pokud tedy mezi ně započteme i rusko-italský Gazprom.

Nejzajímavější postavou mezi nimi byl Marco Canola právě z Gazpromu, který byl v úniku i včera a jenž si jel právě jen pro body do vrchařské soutěže, takže po prémii se vrátil do pelotonu šetřit síly do dalších etap. Stačilo mu to zatím na to, že se přiblížil na dva body i po dnešku lídrovi této soutěže Nathanu Haasovi z Cofidisu.

Nicolu Bagiolimu z Androni-Giocattoli jeho snažení v úniku vyneslo po této etapě bílý dres pro nejlepšího mladíka.

17 km před cílem byl dojet poslední uprchlík a vše se jako obvykle chystalo ke konečnému rozuzlení. Co bylo nestandardní, nikdo dnes v ochranné zóně 3 km nespadl.

V závěru byly obdobně jako včera velmi vidět dresy Israel Start-Up Nation. Jejich úsilí jim přeci jen přineslo drobné ovoce v podobě 3. místa Rica Zabela a 6. místa Davida Cimolaie.

Dojezd byl velmi těsný, prvních pět se vešlo do délky předního výpletu. Ale nejúspěšnější byl opět Ackermann, který si musel vůči Gaviriovi vybojovat trošku víc prostoru za použití lokýtků. Gaviria se dlouhodobě jeví jako velice slušný a korektní sprinter. I to je hodnota.

Ackermann samozřejmě vede bodovací soutěž i celkové pořadí. V týmech je sice nejlepší Bora, ovšem jen v součtu pořadí, jelikož všechny týmy mají navlas stejný čas.

Zítra čeká 217 km dlouhá etapa, její druhá část je už poměrně dost zvlněná a závěr je do 2,3 km dlouhého, ovšem nepříliš strmého (3,7%) kopce. Takže sázet by se tentokrát mohlo vyplatit na cyklisty typu Matthewse (Sunweb), Balleriniho a Sénechala (Deceuninck), Corta (EF), Teunissena (Jumbo) či Van der Poela (Alpecin). Černým koněm by mohl být například Alex Aranburu z Astany nebo García Cortina z Bahrainu