Akce se bude konat v sobotu 28. května 2022 v areálu Stříbrný Rybník u Hradce Králové. Tento závod bude slavnostním zakončením květnové charitativní akce Jezdi a pomáhej s Rafkarnou pro Sport Hradec Cup, jejíž cílem bylo jezdit na kole a nasbírané kilometry proměnit ve finanční pomoc pro rodiny s hendikepovanými dětmi.

Samotný závod bude trvat 6 hodin formou štafety a je určen pro všechny cyklisty i nadšence, děti i dospělé. Minulý rok se na startovní pásce nakonec sešlo skvělých 31 týmů a my věříme, že toto číslo letos překonáme. Loni ujel vítězný tým Rafkarna IDEA CX Team 62 kol, tedy 186 kilometrů, a celkově se nakroužilo 4 440 kilometrů. Na této akci se nakonec podařilo získat na startovném a večerní dražbě sportovních dresů fantastických 155 000 korun,“ uvádí jeden z pořadatelů závodu Ondřej Rybín.

A další z pořadatelů Michal Moravec dodává: "Tato akce plně naplňuje motto nadace Sport Hradec Cup Když sport skutečně pomáhá. Jezdci z Retro Hockey Leauge se s nadšením a tradičním sportovním zápalem zúčastní a rádi finančně přispějí na pomoc hendikepovaným dětem".