Dvakrát za sebou se rozhodl vydat do dlouhého úniku a dvakrát byl odměněn třemi body do vrchařské soutěže a došel si na pódium pro puntíkovaný trikot. Žádný jiný dánský cyklista nezanechal takovou stopu. V sobotu se o body musel poprat se Svenem Erikem Bystrømem a Francouzi Cyrilem Barthem a Pierrem Rollandem, ale neděli už měl jen pro sebe. Na prvním kilometru závodu odjel a nikdo se k němu nepřidal. Následovalo 130 sólových kilometrů v úžasné atmosféře. Rovinaté silnice byly obklopeny fanoušky, jako kdyby vjížděl na Alpe d'Huez.

"Dnešek si budu pamatovat navždy. Být tam sám se všemi těmi lidmi kolem, dánskými vlajkami, bylo opravdu něco výjimečného. Byla to opravdu zábava a moc jsem si to užil," řekl Cort v cíli 3. etapy. "Nikdy jsem nebyl v takovém sólovém úniku. Byl to těžký den, hodně foukalo, ale takový dav vám dodá energii. Poslední tři dny v Dánsku byly neuvěřitelné. Nikdy jsem si nepředstavoval, že to bude tak velké. Vypadá to, že spousta dánských diváků je moc ráda, že k nim Tour zavítala."

Už na prezentaci týmu v Kodani bylo zřejmé, že dánští fanoušci budou během úvodních třech dní Tour skvělí. Tehdy největší potlesk sklidil Jonas Vingegaard, jeden z favoritů Tour, ale po dvou únicích je novým miláčkem davů závodník EF Education - EasyPost. Fanoušci obklopili autobus amerického celku po dojezdu 3. etapy a skandovali Cortovo jméno. Devětadvacetiletý rodák z Bornholmu by se jim mohl podepisovat, fotit se s nimi a slavit celý den, ale večer musel stihnout letadlo do Francie, kde Tour pokračuje 4. etapou. 

Cort do ní nastoupí v dresu nejlepšího vrchaře a doufá, že si ho ještě pár dní užije. "Určitě bych si ho rád udržel co nejdéle, ale musím být realista a pravděpodobně ho nebudu mít až do Paříže," řekl už po 2. etapě. "Dokázat něco na Tour je vždy velké" říká vítěz jedné etapy z roku 2018. "Být dva dny v úniku a vézt po Dánsku dres nejlepšího, to bylo jako sen."

Zatím je jediným závodníkem, který do vrchařské soutěže bodoval. Ve 4. etapě bude na trati k dispozici hned šest vrchařských prémií 4. kategorie, takže bude možné získat 6 bodů a dostat se do vedení, pokud to dokáže někdo s lepším časem v celkovém pořadí. Ale moc pravděpodobné to není. V 5. etapě ve stylu Roubaix není v nabídce ani jedna prémie, takže Cort by dres měl udržet minimálně do 6. etapy.