Cyklistika vždy byla a je pro Čestmíra Kalaše vším. Začátkem 90. let, kdy táborský oddíl postrádal dostatečné materiální zajištění učinil riskantní rozhodnutí. Bez jakýchkoliv předchozích zkušeností zřídil dílnu na výrobu cyklistického oblečení, aby zajistil existenci týmu. Firma si dodnes zachovala rodinnou tradici. Čítá přes 200 zaměstnanců a pod vedením syna spoluzakladatelky Kalas Sportswear Petry Filipové, Josefa Filipa a vnuka pana Kalaše, Jakuba Věnceka prodává do více než 50 zemí světa.

Původní záměr Čestmíra Kalaše začít šít oblečení, aby začátkem devadesátých let zajistil materiální a finanční podporu pro mladé cyklistické talenty, nás inspiroval k tomu, že po 30 letech jeho výroby navážeme na jeho obětavou snahu. Proto jsme se rozhodli, že při příležitosti třicátého výročí založení naší firmy budeme věnovat veškeré tržby z našeho eshopu, které se utrží 3.12. 2021, na podporu mládežnické cyklistiky v České republice. Pokud si v pátek 3. prosince pořídíte jakýkoliv výrobek na našem e-shopu, přispějete i vy k podpoře mladých českých talentů.

Rozhodli jsme se podpořit tyto dva projekty:

VELO AKADEMIE

V současné době akademie čítá 108 aktivních dětí ve věku do 12 let z okolí Prahy. Mladí závodníci a závodnice se pravidelně účastní Českého poháru MTB, Mistrovství ČR v silničním závodě či Českého poháru v cyklokrosu. V zimě se jejich tréninkové aktivity přesouvají do kryté dráhy v Motole, kde se svědomitě připravují na jarní a letní sezónu. Akademie pořádá příměstské i pobytové tábory a v současnosti staví tréninkové centrum pro XCO u Kladna (Traily Mayrau).

„Prostředky použijeme především pro nákup speciálních dráhových kol s malými rámy, čímž umožníme získávat základní cyklistické návyky a dovednosti širší skupině dětí.“ Martin Raufer – Vedoucí Velo Akademie.

DĚTSKÝ POHÁR CTW JUNIOR CUP

Seriál cyklokrosových závodů, které pořádá parta nadšených cyklistů od září do prosince v jižních Čechách a snaží se v přátelské atmosféře poskytnout mladým závodníkům co nejlepší podmínky pro závody. Pravidelně se závodů účastní desítky začínajících cyklistů od 4 do 18 let, kteří na atraktivních tratích zlepšují své cyklokrosové dovednosti a poznávají závodní cyklistiku.

„Finanční podporu využijeme k rozvoji série a k zajištění co nejvyšší pořadatelské úrovně našich závodů. Chceme přilákat další začínající sportovce a zvýšit popularitu cyklokrosu, který má v přípravě mladých nadějí jedinečnou a nezaměnitelnou roli.“ Petr Zikmund – ředitel CTW Junior Cupu.