CykloFest Tour de Zeleňák zahajuje od 17 hodin besedou se všemi čtyřmi dosavadními řediteli závodu, aby je vystřídali favorité sobotního závodu, a také významná postava ze světové cyklistiky – Ján Valach, sportovní ředitel Petra Sagana. Páteční festival v kavárně je zdarma, avšak kapacita omezená!

V sobotu nás čeká již tradiční program od samého rána. Start závodu před 10. hodinou ve čtyřech vlnách s komentovaným přímým přenosem a velkoplošnou obrazovkou pro diváky na Lužickém náměstí. Velkým lákadlem budou záběry závodu natáčené z helikoptéry.

Nejmenší sportovci se mohou těšit na cyklocirkus, dětský koutek a od 14 hodin na Dětské závody.

děti.jpg

Po vyhlášení vítězů dopoledních závodů odstartuje cca v 16:30 koncertní turné s kapelou Z5 a od 20 hodin vystoupení kapely Rammstein RCZ s ohnivou show, zkrátka když narozeniny, tak s ohňostrojem!

Nedělní organizovaná projížďka Národním parkem za účasti sobotní komentátorky Terezy Vlk Huříkové povede ve dvou výkonnostních skupinách po těch nejkrásnějších trasách našeho regionu. Odstartuje kávou v kavárně před 10. hodinou. Slavnostní zakončení tréninku obou skupin v pivovaru Falkenštejn, který pro letošní rok opět uvaří výběrové pivo Tour de Zeleňák, které bude možné ochutnat pouze v den závodu na náměstí v Rumburku a každé průjezdní obci po trase závodu.

Česká televize také letos připraví krátkou reportáž, kterou odvysílá pár dní po závodě. Proto se neváhejme v co největším počtu postavit podél trati a zafandit odvážným závodníkům, aby bylo v televizi vidět, jakou atmosféru u nás ve Šluknovském výběžku dokážeme vytvořit.

Více informací na webu i Facebooku Tour de Zeleňák.

RoadCup 2024