V druhé polovině uplynulého týdne se uskutečnil 5. ročník čtyřetapového závodu Vuelta Comunitat Valenciana Feminas. V týmu Women Cycling se ho zúčastnila i jediná česká cyklistka Tereza Neumanová. Dokončila ho na 41. místě z 99 závodnic, které se z původního počtu 136 dočkaly cíle celého etapáku. Zvítězila Annemiek Van Vleuten z týmu Movistar.

První etapa, v jejímž závěru čekal před sjezdem do cíle 6km kopec, rozhodla o pozdější vítězce celého závodu. Van Vleuten přijela do cíle osamoceně s náskokem převyšujícím 2 minuty. Tereza Neumanová dokončila na 14. místě se ztrátou 3:01.

Druhá etapa byla opět kopcovitá a v jejím prostředku se nacházela dvě těžká stoupání. Jelikož však druhá polovina etapy byla profilově nepříliš náročná, dojelo do cíle v čase vítězky Sandry Alonso z Bizkaia Durango 44 závodnic. Tereza Neumanová ztratila na 44. místě pouze 20 vteřin.

Třetí etapa se z pohledu profilu jevila jako nejméně náročná. V cíli bylo klasifikováno několik početných skupin, mezi nimiž byly pouze vteřinové rozdíly. Etapu vyhrála Alice Barnes z Canyonu. Tereza Neumanová dokončila na skvělém 7. místě v první desetičlenné skupině!

První polovina závěrečné etapy byla mimořádně náročná. Do cesty se postavily tři náročné kopce, přičemž první z nich měl délku bezmála 18 km! Etapu vyhrála Urška Žigart z BikeExchange. Pět vteřin ztráty si připsalo dalších 48 cyklistek.

Bohužel Tereza Neumanová přijela ve dvojici hned za čelní početnou skupinou, jenže s mankem 5:29. To pro ni znamenalo sestup z 25. na konečnou 41. pozici s odstupem 8:55 na Van Vleuten. Ze španělského Women Cycling Team byla suverénně nejlepší.

Stupně vítězů obsadily tři nejznámější cyklistky, které se postavily na start. Za Van Vleuten se umístila Mavi García (Alé) a Katrine Aalerud (Movistar).