První místo si udržel Michal Smolka, ač dojel na AKŠ druhý. Druhé místo si vyjel loňský vítěz Jaroslav Hradecký (v závodě třetí) a na třetím místě máme prvního zahraničního jezdce na stupních vítězů - Bartlomieje Czyze z Polska, který dojížděl pravidelně ve špičce a bodově vydělal na ultraKrušnotonu. Dále v pořadí RoadMarathonu jsou čtvrtý Stanislav Prokeš (loni druhý), pátý Karel Soušek (loni třetí) a šestý Tomáš Satke. 

Vloni stačilo na vítězství 837 bodů, letos 876. Druhý měl v loni 736, se kterými by letos skončil na osmém místě.

Hodí se dodat, že vítězem dlouhé trati závodu Author Král Šumavy byl Jiří Reeh z Klatov.

V kategorii ženy, rozhodl o pořadí Krušnoton. Na pomyslnou bednu RoadMarathonu vystoupí pouze zahraniční cyklistky, všechny z Německa. První je Annett Jalowi s 335 body, druhá Marion Wittler s 218 body a třetí o půl bodu Julia Loose se 150 body před čtvrtou Kateřinou Rusou, pátou Lucií Tučkovou.

O tom, že není série RoadMarathon mezi ženami oblíbená, svědčí zapojení se jen 18 závodnic a to většinou s účastí jen na jednom závodě ze série.

Gratulujeme vítězům, které tímto opět zveme na slavnostní vyhlášení, které proběhne v rámci cyklistického veletrhu FOR Bikes v Praze v březnu 2020.