Většinu závodu Bredene Koksijde Classic strávila v úniku pětičlenná skupina ve složení: Patrick Gamper (BORA - hansgrohe), Adrien Petit (Intermaché - Wanty Gobert), Karl Patrick Lauk (Bingoal Pauwels Sauces WB), Kasper Saver (Minerva) a Thibau Verhofstadt (Tarteletto - Isorex). Náskok skupiny se dostal až k šesti minutám při průjezdu slavného hellingu Kemmelberg.  

A úplný klid nebyl ani v pelotonu. Závodníci útočili na kostkách i na větru. Zaútočil například Victor Campenaerts (Lotto Soudal), ale žádný z dalších úniků nebyl vlastně vůbec úspěšný. Na terezínech se utrhla početná skupina, ale peloton se zanedlouho opět spojil a díky výraznému zrychlení se snížil náskok uprchlíků na 26 sekund 42 kilometry před cílem. Peloton mohl snadno uprchlíky dostihnout, ale takto daleko před cílem to sprinterské sestavy ještě nechtěly.

Verhofstadt se na čele závodu pokoušel o sólový únik, ale všichni uprchlíci byli dostiženi zrychlujícím pelotonem 8 kilometrů před cílem. V chaotickém dojezdu začal Pascal Ackermann spurtovat jako první a jeho nástup byl skvělý. Hugo Hofstetter (Arkéa Samsic) za ním nedokázal využít závětří, zatímco favorizovaný Tim Merlier (Alpecin - Fenix) nebyl na dobré pozici, dlouho byl vystaven větru a v cíli to dotáhl na třetí příčku.