Na trati mezi Chooz a Haybes cyklisté nastoupali 2805 výškových metrů. Po sérii úniků nakonec přijela do cíle redukovaná hlavní skupina, z níž byl nejrychlejší domácí Thibaud Gruel ze sestavy Groupama-FDJ Conti.

„Věřil jsem si na finiš, ale už jsem na to neměl dost sil, takže i kdyby mě nezablokovali, mohl jsem být možná o jedno dvě místa lepší. Ale na to nejlepší to dnes nebylo. V etapě jsme pracovali na čele, což nás stálo trochu sil, které mi ve finiši chyběly. Priorita byla udržet Matěje Zahálku na 2. příčce, což se povedlo. Dnes se hodně závodilo, pořadí se měnilo. Včera to bylo nahoru a dolů, dnes byly kopce delší, takže to zase bylo jiné,“ popisoval průběh a závěr etapy Adam Ťoupalík.

Po třech etapách ztrácí Matěj Zahálka na průběžného lídra Mathiase Bregnhøje z týmu Leopard Togt Pro Cycling 8 vteřin. Adam Ťoupalík je na 9. pozici o dalších 40 vteřin zpět, stejně jako tři další jezdci. V neděli na cyklisty čeká závěrečných 139 kilometrů v kopcovitém profilu. „Zítra se budeme snažit udržet Matějovu pozici, anebo ji ještě vylepšit, ale to už předbíhám. Vedoucí jezdec je hodně silný, takže uvidíme. Poslední etapa by neměla být tak náročná. Dnešek byl opravdu těžký, zítra to čekám hodně rychlé,“ dodal cyklista Elkov Kasper.